in

WimLex was dit vergeten te melden in de troonrede: Paleizen koningshuis worden voor 50 miljoen euro verbouwd

De koninklijke paleizen in worden grondig gerenoveerd. De kosten: 50 miljoen . Dat meldt de Rijksvastgoeddienst in de voor 2015.

Huis ten Bosch wordt volgend jaar onder handen genomen tegen geraamde kosten van 35 miljoen euro. Noordeinde gaat voor 8 miljoen op de schop. De net afgeronde renovatie van Noordeinde 66 kost 3,7 miljoen euro, veel meer dan tot nu toe bekend was.

Vooral de modernisering van woon-werkpaleis Huis ten Bosch wordt een grote operatie. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf gaat de verbouwing twee jaar duren. Zo wordt de tuin heringericht, het dak vernieuwd en asbest verwijderd, Ook kampt het pand met houtworm en zilvervisjes. De hoge kosten zijn volgens minister Blok (Wonen, Rijksdienst) te vergelijken met de renovatie van andere monumentale panden waarbij beveiliging een rol speelt.

via RTL Nieuws.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

LOL wat een FAAL: ‘Beveiligde’ usb-stick met begroting gekraakt door SP-Kamerlid

Opsomming: Wat koning pils allemaal heeft overgeslagen in de troonrede