in ,

Zorgverzekeraars: wie mag zijn zakken vullen van uw premie?

Overstappen op een andere zorgverzekeraar zou goed zijn voor de markt en voor uw portemonnee. In werkelijkheid worden de zorg vragers alleen maar armer van de marktwerking in de zorg. De verzekeraars maken echter forse winsten.

Premie zorgverzekering

Ik mankeer over het algemeen erg weinig en ik ga dan ook zelden naar de huisarts. Ik betaal echter wel bijna € 100,– voor mijn ziektekostenverzekering want dat moet van de overheid. Dus ik stort iedere maand zeg maar even € 100,–. Geen probleem zou je zeggen, totdat ik zelf een keer naar de doktor moet. Oké ik ben verzekerd dus die rekening stuur ik gewoon door naar mijn zorgverzekering. Ik betaal iedere maand 100,– euro en dat is dus € 1200,– per jaar en als ik dan een keer een rekening van zeg maar even € 120,– krijg wordt die natuurlijk gewoon betaald. Mijn zorgverzekeraar denkt daar anders over want ik heb namelijk een eigen risico van bijna € 300,– en dus krijg ik niets vergoed. En aangezien ik eigenlijk maar een keer per jaar naar mijn huisarts ga zit het er niet in dat ik ooit iets kan declareren.

Zorgverzekeraars maken forse winst.

Op zich kan ik hier vrede mee hebben, want ik betaal namelijk ook voor de mensen die echt ziek zijn en dus veel zorg nodig hebben. Ik ben dus sociaal en denk niet alleen aan mijzelf. Tot zover is alle oké. Totdat op internet tot mijn verbazing lees dat de zorgverzekeraars in 2009 een winst van 1,5 miljard maakten. Pardon? Zeg je nou een winst van 1,5 miljard? Ja dat zeg ik! Dat betekent in feite dat ik door ieder maand € 100,– te betalen, en tot € 300,– niets kan declareren, fors mee betaal aan deze winst.

Verplicht bijdragen aan de winst

In feite zou ik dus per vandaag mijn zorgverzekering op willen zeggen en die € 100,– lekker opsparen totdat ik echt iets mankeer maar dat mag niet van de overheid. Want de overheid verplicht mij, mijzelf te verzekeren bij één van de zorgverzekeraars die dikke winst maken op de door mij betaalde premies en…. lees verder via Stop de bankiers.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgverzekeraars flinke winsten en in veel gezinnen in Nederland staat het water aan de lippen

James Foley, Crisisacteurs en een Psy-op van de CIA