in ,

Zorgverzekeraars flinke winsten en in veel gezinnen in Nederland staat het water aan de lippen

50ed88a5f5447f9e7d1d0c4f 640 winsten1

Terwijl zorgverzekeraars flinke winsten maken staat bij veel gezinnen in Nederland het water aan de lippen. Burgers kunnen hun rekeningen niet meer betalen en komen in de problemen. Veel mensen worden door zorgverzekeraars ook nog aangeduid als wanbetalers omdat ze hun premie niet meer kunnen betalen en dat alles met dank aan de liberalisering van de zorg.

Wie zorgverzekeringspremie niet betaald is een wanbetaler

De economische crisis heeft de afgelopen jaren in alle hevigheid toegeslagen in Nederland en de rest van Europa. Steeds meer mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen en bouwen zo schulden op. Zo ook de rekeningen van de zorgverzekeraars en wie de rekening van zijn zorgverzekeraar niet betaald is dubbel de klos. Want als je de rekening van je zorgverzekering niet betaald volgt er na 6 maanden een fikse boeten die door de zorgverzekeraars wordt opgelegd aan de wanbetalers. Ik zeg met nadruk wantbetalers, want dat is het stempel dat je krijgt opgelegd door de zorgverzekeraars als je je maandelijkse premie niet betaald.

Zorgverzekeraars zijn commercieel.

En dat is naar onze mening ongehoord. Het is ongehoord om mensen die niet in staat zijn de premie van hun zorgverzekering te betalen een boete op te leggen zodat de financiële problemen nog groter worden. Het is ongehoord omdat de zorgverzekeraars degene zijn die de wanbetalingsregeling in het leven hebben geroepen. Zorgverzekeraars zijn commerciële organisaties met een winstoogmerk en zouden dus eigenlijk niet bevoegd moeten zijn tot dit soort maatregelen.

Flinke winsten in de zorg

Maar het ergste vind ik nog dat de zorgverzekeraars flinke winsten maken op hun verzekeringspakketten terwijl er steeds minder wordt vergoed. In 2013 is het eigen risico € 350,– per jaar terwijl de zorgverzekeraars flinke winsten maken. en dat vind ik schandalig hoog. Alle zorgverzekeraars bij elkaar boekte namelijk in 2012 een winst van ruim 1,5 miljard euro. 1,5 miljard en dan nog een dergelijk hoog eigen risico aanhouden is ronduit schandalig en een goed voorbeeld van graaien. Maar de heren en dames minister vonden dat het nodig was om de zorg te liberaliseren want alles is markt.

Meer concurrentie zou beter zijn

De klanten zouden beter worden van een geliberaliseerde zorgverzekering want meer concurrentie zorgt voor lagere prijzen. Dat het concurrentie sprookje van de dames en heren ministers allang niet meer klopt blijkt ondertussen wel uit de praktijk. Steeds meer mensen komen in de problemen en kunnen hun rekeningen niet meer betalen. En om ruchtbaarheid te geven aan het probleem van de zorg is de SDB Zorgen om de zorg in het leven geroepen. Hier kan en mag iedereen zijn verhaal doen over zijn en/of haar ervaringen in de zorg.

Samen staan we sterk.

Samen zullen we ruchtbaarheid gaan geven aan de verschillende verhalen over de zorg. Via Twitter, Facebook en welke sociale media je nog meer kunt bedenken gaan al deze verhalen verspreid worden om duidelijk te maken hoe het gesteld is in het geliberaliseerde Nederland. Want dat er een eind moet komen aan het graaien en woekerwinsten in de zorg en andere sectoren dat mag duidelijk zijn. Want wij hebben zorgen om de zorg.

Wil je een verhaal kwijt stuur deze dan naar [email protected]

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
d5f12a77e937b93344ef77f5 640 economie1

CBS: economie al maanden niet in beweging en het kabinet maar roepen dat het beter gaat

7e6e94e60810909c199a110d 640 premie1

Zorgverzekeraars: wie mag zijn zakken vullen van uw premie?