in , ,

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Wat doet de verzekeraar voor u?

Lees ook mijn nieuwste blog: Zorgstelsel zakt door het ijs!!

Update zaterdag 29 november 2014 – Soms schrijf ik een blog … en dan wordt de wanorde in de Gezondheidszorg officieel bevestigd. Nu vandaag door een artikel in de Volkskrant met de titel: “Vereniging Zorgverzekeraars berispen dissident (DSW Verzekeringen in dit geval)”  Klik op de link en lees het huiveringwekkende artikel!

blog-zorgverzekering-rouvoetWilt u de volledige brief van Andre Rouvoet aan Chris Oomen, raad van bestuur van DSW Zorgverzekeringen lezen, klik dan op de link. Lijkt het nu dat het huidige zorgstelsel echt op zijn einde loopt? Met dank aan “Uw geldwinkel”.

Dit blog wordt nu wat langer dan bedoeld maar ik moet mijn mening met u delen! Zo ernstig is de situatie. Er is dus ECHT sprake van een monopolie (onder leiding van Rouvoet) in Nederland wat betreft zorgverzekeringen (in ieder geval). Nederland wordt voor de gek gehouden door mevrouw Schippers en consorten (zorgverzekeraars). De ‘grote 4′ bepalen  wat er gebeurt en de ‘kleine’verzekeraar moet zijn mond houden. Dit kan EN mag niet in Nederland.

Kies voor de kleine verzekeraars, dus GEEN Achmea, CZ, VGZ of Menzis en al hun dochters, zie verder in het blog! Chris Oomen van DSW Zorgverzekeringen heeft mijn steun, net als ONVZ en het nieuw ANNO12.

TEKEN massaal de petitie “Het Roer OM”, deze situatie moet aangepakt worden! Omdat het nodig is!!

Blog woensdag 26 november 2014 – Vandaag werd ik geïnspireerd door een ingezonden brief in één van de kranten die ik lees (met dank aan de heer Frank Schreuder uit Amstelveen). Ik las de brief en dacht: DAT wordt het onderwerp van mijn nieuwste blog. Zo komen een aantal zaken bij elkaar. Ik heb namelijk de laatste tijd twijfels of het wel zin heeft om onze petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” te blijven promoten.

 

Na een prachtige start op 4 augustus 2014  (binnen één maand 3.000 handtekeningen) ligt het nu volledig stil, september, oktober en november hebben nog geen 3.000 handtekeningen opgeleverd.

Wat is er mis in de Gezondheidszorg?
Zoals u weet ben ik 24/7 bezig met de Gezondheidszorg d.m.v. de Orange Monday Foundation en, sinds deze zomer, met OMC Vitaliteit Centra. Een hele klus om een nieuwe organisatie binnen de Zorg op te zetten, maar de moeite waard. Afgelopen maanden hebben wij 15 presentaties gegeven en het ‘wel en wee’ in de Gezondheidszorg komt dan altijd ter sprake, meestal in de vorm van zorgen van behandelaars (over hun cliënten) over onderwerpen zoals:

  • Kosten kunnen niet meer gedeclareerd worden bij Zorgverzekeraar (of steeds minder)
  • Cliënten kunnen zich geen (extra) behandeling veroorloven
  • Cliënten komen niet meer omdat zij het zelf moeten betalen (met alle gevolgen van dien)

U kunt er vast nog wel meer noemen. En wat gebeurt er dan? DE Nederlander krijgt afleiding! Het nieuwste spelletje van Nederland: “Welke zorgverzekeraar dit jaar?” Nu ben ik geen verzekeringsagent, maar ik kan u vertellen dat het lastig is om DE verzekering vast te stellen voor u zelf en uw gezin zonder dat U weet wat er volgend jaar met U gaat gebeuren. Voorbeeld: “Ik gooi fysiotherapie eruit! U zult zien dat u dat jaar fysiotherapie nodig heeft!”

Uw gezondheid niet te voorspellen

Het weer is al niet te voorspellen, laat staan uw gezondheid. We kunnen er veel aan doen, maar sommige dingen komen zonder dat u er invloed op heeft. En wat zegt de Zorgverzekeraar? Stel uw verzekering ZELF samen (eigen regie?) dan kunt u als er wat met u gebeurt niet zeggen dat de Zorgverzekeraar verantwoordelijk is. U heeft zelf bepaald. Het spelletje lijkt wat mij betreft meer op ‘Russisch roulette’, kent u dat? Eén kogel in een pistool en dan maar schieten! U kunt in 1x pech hebben of u heeft geluk en na 3x schieten gewonnen.

blog-zorgverzekering-russisch-roulette

Als klap op de vuurpijl komt er dan een tweede zoethoudertje in de wereld. In dezelfde maand dat de zorgpremies bekend worden, er nog bijna niets bekend is over de transities, komt de campagne: Nederland verandert | De Zorg verandert mee. De campagne van de eeuw wat betreft de “Loden Loekie”, hoe neem ik Nederlanders in de zeik. Hoe laat ik Nederlanders geloven dat ondanks de miljarden bezuinigingen de Zorg via de Gemeente NOG beter gaat dan in 2014.

U krijgt 30% minder salaris en uw werkgever zegt dat u maar eens op vakantie moet! TE bizar voor woorden en … niemand doet wat. Iedereen vindt het normaal dat Schippers en van Rijn zo miljoenen verkwisten aan een campagne die laat zien hoe het in 2015 toe gaat in de zorg. Terwijl zo’n 1/3 van de ouderen ondertussen te horen heeft gekregen dat ze GEEN huishoudelijke hulp meer krijgen. Ouders die hun kinderen MOETEN gaan vragen om hulp (verplichte participatiemaatschappij) of moeten leven in een vervuild huis.

nederland-verandert-de-zorg-vernadert-mee

“Waar gaat dat heen in Nederland?”,  hoor ik heel veel, maar als ik een blog schrijf over een zinvolle petitie die de Zorg structureel wil veranderen dan tekenen 10 van 500 lezers de petitie. Misschien ook omdat veel van de lezers van mijn blog al hebben getekend? Of omdat er eigenlijk geen interesse is voor verandering in de Gezondheidszorg, omdat mensen niet weten wat er speelt (of gaat spelen) omdat de overheid ze een rad voor ogen draait? Feit is dat de komende 10 jaar de Zorg steeds meer verandert (minder wordt) en we steeds meer zelf moeten betalen. Vandaar de aandacht nogmaals voor onze petitie. Ga naar de site “Petitie: Het Roer OM in de Gezondheidszorg” en help mee aan een structurele verandering in de Zorg.

blog-zorgverzekering-vier-grootste

Premie Zorgverzekering

Nog even over het ‘overstapcircus’ wat betreft de Zorgverzekering. Dat is ‘pielen in de marge’! Waarom? De meeste aanbieders vallen onder ‘de grote vier’ Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Klik op de klink en zie de verbanden. Op het overzicht ontbreekt Anno12 die net nieuw is in de markt en waar hoge verwachtingen van zijn.

Maar als 95% van de markt de premie verhoogd (behalve DSW) dan ligt alles bij elkaar. Het goed vergelijken van de polissen is schier onmogelijk en het gaat allemaal om dubbeltjes. Dit hele circus is een mooie afleiding van waar het om gaat en HET bewijs dat het één grote farce is, doordat 95% van de verzekeraars vallen onder de grote 4. Het riekt niet naar prijsafspraken, het is gewoon zo. En onze overheid vindt het goed. Ongeveer 1,1 miljoen mensen (6,5%) stapte vorig jaar over. Ik ben heel benieuwd hoeveel procent nu uiteindelijk tevreden was (dat hoor je nooit).

Brood en spelen

De nieuwe website van VWS, het circus met de zorgpremie is het moderne ‘brood en spelen’ geworden en we trappen er allemaal in. Als al die mensen die overstappen ook de petitie tekenen zitten wij in januari 2015 in de Tweede Kamer met het verzoek tot een Parlementaire Enquête voor de Gezondheidszorg. Want dat er veel niet klopt, laten de krantenkoppen bijna dagelijks zien. Mevrouw Schippers en meneer van Rijn zitten in een gouden kooi en weten niet wat zij allemaal beslissen voor de Nederlandse burger. De petitie is dan ook VOOR een betere en betaalbare Gezondheidszorg en TEGEN minister Schippers. Roep haar ter verantwoording en TEKEN!

 

Wilt u nog veranderen, check de lijst met de verzekeraars ‘wie hoort bij wie’ en kijk vooral de voorwaarden en de mogelijkheden. Want die verschillen wel, de prijs nauwelijks!

PS: Terwijl ik dit blog schrijf blijkt dat ondanks de vele reddingsacties het regionale ziekenhuis Sionsberg in Dokkum failliet dreigt te gaan (uitspraak volgende week).

Mede dankzij ‘De Friesland’, de zogenaamd regionale verzekeraar, maar wel stiekem onderdeel van Achmea, de grootse zorgverzekeraar in Nederland. Sionsberg is één van de meest klantvriendelijke ziekenhuizen in Nederland maar moet sluiten of fuseren. Bepaalt een zorgverzekeraar dat? Blijkbaar wel in Nederland. Het is maar dat u het weet!

DJH_4888

PS2: TEKEN de petitie en steun de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg

Lees verder via Martin Jan Melinga.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6388289495 b25077fc33 Woningcorporatie rochdale1

Oud-Rochdalebaas Hubert Möllenkamp loog voor parlementaire enquêtecommissie

10741412754 7dc4e42798 abnamro1

Uw data te grabbel bij de Amerikanen: ABN Amro tekent miljardendeal met IBM