in , ,

92% € voor de banken en 8% € blijft over voor de Griekse burger

VS wil in verband met NAVO belangen per se in houden

Als we kijken voor wie al die ‘hulp’miljarden vooral zijn bedoeld, wordt duidelijk waarom de eurozone de er letterlijk koste wat het kost bij wil houden.

Het Griekse staatsbankroet komt steeds dichterbij.

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft in de VS advies hierover ingewonnen aan het topadvocatenkantoor Cleary Gottlieb, dat gespecialiseerd is in faillissementen. Ondertussen overlegt de Duitse regering over een plan om de Grieken ook na een eventueel bankroet in de euro te houden.

De reden is om chaos en de instorting van de eurozone te voorkomen. Het Griekse ‘pleite’ gaat de Europese belastingbetaler in één klap € 100 miljard kosten. Daarna zal Griekenland permanent aan het financiële infuus moeten blijven, op kosten van de rest van de EU.

VS en EU bang voor Griekse uittreding NAVO

Voordat Varoufakis met de advocaten van Cleary Gottlieb overlegt heeft hij eerst een ontmoeting met president Barack Obama. De Amerikanen willen per se dat Griekenland in de eurozone blijft. In Washington en Brussel is men namelijk bang dat het land bij een ‘Grexit’ eveneens uit de NAVO stapt en verdere toenadering zoekt tot Rusland.

Bankroet, maar toch in de eurozone?

De Financial Times meldde enkele dagen geleden dat Athene inmiddels het officiële staatsbankroet voorbereidt voor het geval dat er eind deze maand geen overeenkomst met de schuldeisers kan worden gesloten. In mei moeten de Grieken € 2,5 miljard aan het IMF betalen. Dat wil de extreemlinkse regering echter gebruiken om de ambtenaren en pensioenen te kunnen blijven betalen.

We schreven de afgelopen tijd al dat wij verwachten dat de eurozone uiteindelijk alles zal doen om Griekenland binnen de te houden. Daar begint het inderdaad steeds sterker op te lijken, want de Duitse regering overlegt over een plan om het land hoe dan ook in de eurozone te houden, zelfs als het onverhoopt toch failliet gaat.

ECB houdt geldkraan voor Griekse open

De ECB zou volgens dit plan na het staatsbankroet de Griekse banken moeten blijven financieren. Afgelopen dinsdag besloot de ECB-president Draghi om de geldkranen voor de Griekse banken verder open te zetten en nog eens € 800 miljoen ‘noodhulp’ voor hen vrij te maken, waardoor het totaal op € 74 miljard komt. Als Griekenland failliet gaat, dan moet de ECB deze hulp beëindigen, waardoor de banken in het land zullen instorten.

€ 100 miljard Europees belastinggeld in rook op

Probleem is echter dat de eurozone geen protocol heeft hoe om te gaan met een bankroet van een van zijn lidstaten. Na de eerste Griekse crisis in 2011 werd door de Europese politieke leiders afgesproken om hier regels voor op te stellen, maar zo’n 4 jaar later is daar helemaal niets van terecht gekomen.
Het enige wat wél zeker is het in rook opgaan van € 100 miljard Europees belastinggeld. Dit verklaart waarom in Berlijn, Athene en Brussel tot elke prijs wordt geprobeerd de Grieken bij de euro te houden. Diverse Duitse politici, ook van regeringspartij CDU, protesteren weliswaar tegen nog meer miljarden voor de Grieken, maar de regering Merkel heeft de afgelopen jaren talloze vergelijkbare protesten naast zich neergelegd.

Probleem keert eind juni opnieuw terug

Mocht het lukken om de Grieken in april en mei binnenboord te houden, dan eindigt eind juni het tweede kredietprogramma en kunnen we weer van vooraf aan beginnen.

Europa toch weer door de knieën

De Duitse minister Wolfgang Schäuble stelt als voorwaarde voor blijvende financiële hulp dat de Grieken zich coöperatief opstellen en hervormingen doorvoeren. Zo niet, dan moet het land dan toch maar uit de euro.

Dat kulverhaaltje hebben we de afgelopen jaren al veel vaker gehoord van Schäuble.
Europa zal dus opnieuw door de knieën gaan, ondanks de letterlijke liegende verzekering van Schäuble dat dit deze keer ‘echt niet gaat gebeuren’.

Bron: Stop de bankiers

Leegloop Griekse bankrekeningen zet door

De leegloop van Griekse bankrekeningen is in maart verdergegaan, al lag het tempo lager dan in de voorgaande maanden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Griekse .

Vorige maand werd door huishoudens en bedrijven 1,9 miljard euro van Griekse bankrekeningen gehaald, waarmee de deposito’s uitkwamen op 138,6 miljard euro. Dat is het laagste niveau sinds januari 2005. In november vorig jaar bedroegen de deposito’s nog 164,3 miljard euro.

Woensdag werd verder door bronnen gemeld dat de Europese Centrale bank (ECB) het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend met 1,4 miljard euro heeft verhoogd. De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) zou zijn opgevoerd tot 76,9 miljard euro.

Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Le Penseur
3 jaren geleden

Normen en waarden zijn volledig weg bij de ELITE !!!

Meer dan 90 % van alle wereldse bezittingen is in handen zijn van een kleime groep mensen minder dan 5 %. Verder zijn de afgelopen 20 jaar de rijken alleen nog maar veel rijker geworden en de armen armer. Dat wijst heel duidelijk in een richting.

De situatie was eeuwen geleden al scheef, maar de welvaart verkregen met computers, machines en handel met lage lonenlanden (goedkoop laten maken, duur verkopen) is niet verdeeld onder de bevolking.
Dat is niet toevallig of een fout. Overheden werkten daar bewust aan mee. Het is bewust beleid dat zorgvuldig wordt uitgedacht en uitgerold (WOI, WOII, Irak, Iran, Libie, Afganistan, Oekraine, Syrie en noem maar op !! Ook de vorming van de EU kun je daar onder rekenen. Het is ciminaliteit van wereld klasse!

Waarbij nog niet eens is genoemd de banken die werken met fractionele reserve (zij printen gratis geld) en die banken ensceneren dan ook nog eens oorlogen die vervolgens de leningen voor wapens verhalen op de de burgers die zich in het zweet werken en desondanks verarmen (als ze in de oorlog al niet het leven lieten).
Banken en multinationals ontduiken belasting via allerlei schimmige constructies.

Waar zit het fout?
1. Bloedlijnen bezitten sinds eeuwen teveel macht en te veel geld en hebben geen enkele toegevoegde waarde. Wel een grote bek en veel bluf.
2. Vaticaan is een door en door criminele organisatie.die onder andere verantwoordelijk is voor compleet corrupte organisatie constructies (zoals USA INC ….)
3. Banken en multinationals hebben teveel macht gekregen en domineren de wereld politek met schimmige praktijken waar alles geoorloofd lijkt (FED is particuliere bank en geen staatsbank).
4. Oorlogen worden gensceneerd door de banken om zich nog verder te verrijken en burgers te bestelen.
4. Politici lopen voor 100 % aan de hand van banken en multinaltionals.
5. Geheime organisaties ondermijnen de wereld en domineren de politiek.
5. Medische wereld loopt aan leidband van de door en door corrupte pharma industrie.
6. Juridisch systeem werkt niet.

En dit is nog lang niet alles.
Het is de hoogste tijd om het gordijn weg te halen en de gedragingen van de ELITE eens en voor al voor iedereen duidelijk te laten zien.

Soort van visquota: EU op weg naar quota voor vluchtelingen

Nieuwe vorm van verzet: is dit dan de oplossing?