in

Acht GRONDWETSHERZIENINGEN zonder hoofdelijke stemming en niemand die het ziet

46568185965 26069b160b grondwet

Veel veranderingen zijn het gevolg van het rapport Lage drempels, hoge dijken van de Staatscommissie parlementair stelsel (Commissie Remkes). Politici verschuilen zich veelal achter dit “maatschappelijk debat”.

Opmerkelijk is dat over geen enkele van de voorstellen hoofdelijk is gestemd. Blijkbaar vonden de leden van de beide Kamers der Staten-Generaal de door te voeren veranderingen niet belangrijk genoeg om deze aan de hoogste vorm van correcte besluitvorming te onderwerpen, namelijk Grondwetsartikel 67, lid 4: Over zaken wordt mondeling en bij hoofdelijke oproeping gestemd, wanneer één lid dit verlangt.

Vrijwel niemand valt dit democratisch tekort op [1]. Aldus verwordt de komende verkiezing tot een volslagen farce. De vraag is in hoeverre het Nederlandse volk dan nog gebonden is aan de door te voeren wijzigingen.

Politici menen al decennia dat zij de samenleving kunnen sturen door eindeloos wetten en wetswijzigingen te produceren en deze dan ook nog te verbergen in pseudo-wetten (raamwetten, grote en kleine Koninklijke Besluiten).

Gelet op het permanente on(grond)wettig gedrag van Regering en Staten-Generaal zou men met goede gronden kunnen stellen dat “de staat” der Nederlanden stervende is.

In totaal hadden de kandidaten dus acht wetten van Grondwetswijziging aan de kiezers expliciet moeten duidelijk maken. Om in dit verzuim te voorzien zullen we hier zo beknopt en volledig mogelijk een overzicht geven van alle veranderingen in volgorde van de artikelen:

Lees verder bij de bron: Uitgeverij De Blauwe Tijger

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU geld

Polen wil corona-herstelfonds torpederen: Geen gemeenschappelijke schulden en EU als federatie

wf

De wereld wordt overspoeld met geld: Hoelang hebben je Euro’s nog waarde?