in

Polen wil corona-herstelfonds torpederen: Geen gemeenschappelijke schulden en EU als federatie

De Poolse regeringspartij Verenigd Polen wil het corona-herstelfonds van de Europese Unie (EU) ter waarde van 750 miljard euro niet goedkeuren. Aangezien alle 27 EU-lidstaten een vetorecht hebben, kan het gevolg zijn dat het herstelfonds wordt getorpedeerd.

’s Lands grootste partij PiS (Recht en Rechtvaardigheid) vormt een regering met twee kleine partijen, waaronder Verenigd Polen. Die partij dreigt uit de regering te stappen omdat het niet wil instemmen met een corona-herstelfonds ter waarde van 750 miljard euro.

De regeringsleiders van de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) kwamen in juli 2020 de oprichting van dat fonds overeen. Mede onder druk van premier Mark Rutte (VVD) is vervolgens ook besloten dat EU-landen alleen geld uit het fonds krijgen als zij voldoen aan zogenoemde rechtsstatelijke beginselen.

Maar dat is niet waarom Verenigd Polen tegen het fonds is. De partij wil uit principe niet dat meer macht naar de Europese Unie wordt overgeheveld. Ze keert zich tegen de consequentie van het corona-herstelfonds dat de Europese Commissie voor het eerst in de geschiedenis zelf geld mag lenen.

‘We zeggen consequent “nee” tegen gemeenschappelijke schulden en de EU als federatie, en daarmee tegen de creatie van een Europese staat,’ aldus minister …

Lees verder bij de bron: EW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar gaan we: Arts mogelijk toch aansprakelijk voor schade door vaccin

Acht GRONDWETSHERZIENINGEN zonder hoofdelijke stemming en niemand die het ziet