in

Advocatuur te vaak ongestraft voor prutswerk

. . Nalatigheid. Bankiers. Accountants. En de advocatuur dan? Paul van Straaten van waakhond Vermogensmonitor verbaast zich over de ondeskundigheid van advocaten in financiële kwesties.

De vier grote accountantskantoren KPMG, PwC, EY en Deloitte – de ‘Big Four' – liggen serieus onder vuur. Ze voeren al geruime tijd hun taken  niet goed uit. En dit is geen nieuws.

In december 2012 waarschuwde de AFM al dat de accountant beter moet opletten. Aanleiding was toen het schandaal rond Vestia dat mede door de ondermaatse controle van de accounts kon ontstaan. Enige jaren daarvoor ontstond de bankencrisis waardoor er tot op vandaag wantrouwen bestaat over de bankensector.

Over een branche waar het vertrouwen minstens zo belangrijk is, de advocatuur, komen weinig opmerkelijke zaken in de publiciteit. Naast de perikelen rond Bram Moszkowicz die in 2013 uit zijn ambt werd gezet, is er weinig over het functioneren van advocaten.

Lees verder via Follow the Money.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU officials plotted IMF attack to bring rebellious Italy to its knees

Nederlanders weigeren massaal boetes te betalen