in

AIVD zegt: Homoseksualiteit is een verslaving

2645764307 d208a455b0 Homoseksualiteit1

De minister van Binnenlandse Zaken heeft officier van justitie Johan van Vreeswijk ten onrechte afgewezen voor een hoge internationale vertrouwensfunctie bij de Europese politiemissie in Afghanistan. De magistraat kreeg geen verlenging van zijn zogenoemde ‘Personnel Security Clearance’ van de AIVD omdat hij in 2007 bevriend is geraakt met een homoseksuele man uit Bali.

Dit oordeel heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant onlangs uitgesproken in een procedure die Van Vreeswijk heeft aangespannen tegen de minister. De officier van justitie denkt dat hij in zijn internationale loopbaan door de inlichtingendienst wordt tegengewerkt omdat de AIVD een “homofobe agenda” voert. “Uitsluitend heteroseksuele Nederlanders met een – bij voorkeur gehuwde – partner uit een EU-lidstaat zijn voor de dienst betrouwbaar”, zegt Van Vreeswijk.

Dat de AIVD homofobe opvattingen heeft, blijkt volgens de officier van justitie onder andere uit het veiligheidsrapport. Zijn homoseksualiteit wordt besproken onder het hoofdstuk dat heet ‘verslavingen’: “Verslavingen die de materiële en of mentale stabiliteit beïnvloeden”, aldus het rapport.

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via Romereis 2008 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9341280467 3de76a2df7 Plasterk1

Volksvijand Plasterk houdt aantal taps AIVD geheim

d23e4099f2974d73fa5dbd03 640 slapen1

Te druk met de simpele burgers te profilen: Veiligheidsdiensten liggen te slapen