in

Ambtenaren krijgen jarenlang geen hoger pensioen

Het ambtenarenpensioenfonds ABP en het pensioenfonds en Welzijn zeggen dat ze de komende tien jaar hun pensioenen niet kunnen indexeren. Dat houdt in dat de pensioenen niet zullen meegroeien met de , waardoor het pensioen voor gepensioneerden minder waard wordt en dat werkenden minder pensioen opbouwen.

Dat komt volgens de door strengere regels waarmee de vanavond waarschijnlijk instemt. Die schrijven voor dat fondsen hogere financiële buffers moeten aanleggen, voordat ze mogen indexeren. Door de historisch lage is het aanleggen van die buffers nu erg moeilijk.

Sneller indexeren

Metaalpensioenfonds PME wil nog niet te veel vooruitkijken. “Voorspellen wanneer we weer kunnen indexeren is echt koffiedik kijken”, zegt een woordvoerder van het fonds, “maar door de nieuwe regels wordt indexeren zeker niet makkelijker gemaakt”.

Dennis van Ek van pensioenadviesbureau Mercer verwacht dat de meeste pensioenfondsen over 2 tot 3 jaar wel weer in staat zijn om deels te indexeren, maar dat volledige indexatie nog wel 10 jaar kan duren.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via martin alberts Pictures of Amsterdam


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer een omgekeerde wereld, OM: deelname aan strijd tegen IS strafbaar

Wie verzint het: 2,50 euro betalen om je saldo/geld op de OV-chip terug te krijgen