in , ,

Amerikaanse senatoren verkochten aandelen vlak voor de coronacrisis losbarstte

Twee Amerikaanse senatoren zijn in verlegenheid gebracht nadat bekend is geworden dat zij een flink deel van hun aandelenportfolio hebben verkocht, vlak voordat de overheid publiekelijk alarm sloeg over het coronavirus.

Dat meldden meerdere Amerikaanse media donderdagavond (lokale tijd) op basis van documenten van de Senaat.

Journalisten van onderzoeksplatform ProPublica schrijven dat de Republikein Richard Burr eind januari en begin februari een aanzienlijk deel van zijn aandelen verkocht in ruim dertig afzonderlijke transacties met een totale waarde van tussen de 580.000 euro en 1,5 miljoen euro.

Dat is saillant omdat de senator voorzitter is van de inlichtingencommissie en in die functie veel informatie krijgt over mogelijke dreigingen.

Zowel ProPublica als radiozender NPR schrijven dat Burr in die periode in het openbaar herhaaldelijk stelde dat de economische gevolgen van een uitbraak in de Verenigde Staten wel mee zouden vallen.

Maar tijdens een kleine bijeenkomst in zijn thuisstaat North Carolina schetste hij voor een select publiek een grimmiger beeld: Burr verwachtte dat scholen zouden sluiten, mensen zouden thuisblijven en dat „het virus veel agressiever is in besmetting dan alles wat we in de recente geschiedenis hebben gezien”.

NPR heeft een ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Daar gaan we weer: ‘Nederland komt in recessie terecht door coronacrisis’

Coronavirus, die zich aan quarantaine onttrekken kunnen strafrechtelijk worden vervolgd: 4 jaar cel, 87.000 euro boete