in

Amerikanen zijn de oorzaak van mysterieuze vaping-epidemie mogelijk op het spoor

vape 1567957115
lindsayfox / Pixabay

Dat melden het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) en de FDA (Food and Drug Administration) in een korte verklaring. Of dit werkelijk de grote doorbraak is waar we al maanden op wachten? Dat blijft onduidelijk.

Het CDC verzamelde monsters afkomstig uit de longen van 29 patiënten, woonachtig in tien verschillende Amerikaanse staten, die zich na het gebruik van de e-sigaret met longklachten bij hun arts hadden gemeld.

Er bleek echter maar één potentieel zorgwekkende chemische stof te zijn die echt in de longen van alle 29 patiënten voorkwam en dat was vitamine E acetaat.

“Het is voor het eerst dat we een mogelijk gevaarlijk chemisch stofje ontdekt hebben in monsters afkomstig van patiënten met longproblemen,” zo stelt het CDC.

“Deze resultaten voorzien ons van direct bewijs dat vitamine E acetaat aanwezig is op de plek waar de longen beschadigd zijn geraakt.”

Lees verder bij de bron: scientias.nl

Vitamine E acetaat is een synthetische verbinding van vitamine E en azijnzuur. Volgens het CDC wordt vitamine E acetaat met name toegevoegd aan e-liquids die eveneens THC bevatten.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e0d54b4c52ab14ea898675c6203f78083edbe25055764b7d2d7a 640 pfas

Over die PFAS-normen: ‘Volgens wetenschappelijke literatuur weinig tot geen gezondheidsrisico’

2308371224 60e0cda6e8 fail

Weer megablunder justitie: verdachten bedreiging en afpersing krijgen namenlijst bedrijf