in

Amsterdamse wijkraden hebben een nieuwe manier om te graaien

De raadsleden krijgen een vast bedrag per bijeenkomst. 250 euro voor een ’voorbereidende vergadering’ en 500 euro voor een ’besluitvormende vergadering’. De raadsleden kunnen in gemiddeld vier vergaderingen per maand maximaal 1500 euro innen.

In de eerste weken na de verkiezingen waren slechts twee vergaderingen per stadsdeel nodig die gemiddeld twee uur duurden. Normaal zouden de raadsleden voor april in totaal 750 tot 1000 euro ontvangen voor deze bijeenkomsten. Maar dat vinden de volksvertegenwoordigers te weinig.

In vier stadsdelen, West, Oost, Zuidoost en Centrum zijn de bijeenkomsten in april opgeknipt in twee losse vergaderingen op één avond.

Op die manier mogen de gekozenen twee keer een vergoeding innen en hebben zij aan het eind van de maand toch 1500 euro in de knip. Dat er opzet in het spel is, wordt ronduit toegegeven.

„U moet opnieuw de presentielijst tekenen. Als er geen handtekening staat, krijgt u de vergoeding niet uitgekeerd” (bron)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

eKantonrechter: rijdende rechter, maar dan op de elektronische snelweg

Spookstad Fukushima (drone video)