in

eKantonrechter: rijdende rechter, maar dan op de elektronische snelweg

Burenruzies over de slecht onderhouden schutting of conflicten over rekeningen kun je straks voorleggen aan de e-Kantonrechter. Dat scheelt veel tijd, maar let wel op. Hoger beroep is niet meer mogelijk.
Vanaf deze zomer heb je een : eKantonrechter.
De uitspraak is bindend. En het is snel: binnen acht weken na de start van de procedure hebben de betrokken partijen een uitspraak.

De procedure

De verzoeker start de procedure door een webformulier loket.rechtspraak.nl in te vullen. Hij kan dan ook, met behulp van zijn DigiD of zijn advocaat, relevante stukken invoeren in een beveiligd digitaal . daarbij aan werkbeoordelingen, doktersverklaringen, brieven, bankafschriften, garantiebewijzen enz..

Vervolgens kan de verweerder zijn kant van de zaak toelichten en ook relevante bewijsstukken aanleveren. Daarna kijkt kantonrechter of hij het geschil geschikt acht voor de digitale procedure. Een fysieke zitting bij het kantongerecht in Den Bosch of is “nog” wel nodig. De uitspraak ontvang je digitaal.

via eKantonrechter: rijdende rechter, maar dan op de elektronische snelweg.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deflatie: echt? Grondstofprijzen stijgen rap

Amsterdamse wijkraden hebben een nieuwe manier om te graaien