Apple blokkeert functies iPhone als je goedkope batterij gebruikt

JESHOOTS-com / Pixabay

maakt het minder aantrekkelijk om goedkoop de batterij van een iPhone te vervangen.

Bij het vervangen van een iPhone-batterij zijn er twee keuzes. Via de officiële route van Apple ben je ervan verzekerd dat de garantie van het toestel behouden blijft.

Zelf repareren of een ander adresje vinden is echter een stuk goedkoper.

Apple maakt het nu lastiger om van die goedkopere optie gebruik te maken. Een nieuwe update zorgt ervoor dat de iPhone functies blokkeert als de batterij niet via de officiële route wordt geplaatst.

Bij het kopje ‘Batterijconditie' in het instellingenmenu is te vinden wat de maximiumcapaciteit en de piekprestaties van de accu zijn. Die informatie wordt geblokkeerd.

Tevens plaatst Apple een permanente waarschuwing op deze pagina, waarin wordt vermeld dat iOS niet kan verifiëren dat er een Apple-batterij wordt gebruikt.

Informatie over de van batterijen is nodig, omdat de accu in een door normaal gebruik capaciteit verliest. In 2017 moest Apple toegeven dat iPhones bewust worden vertraagd om met die lagere capaciteit om te gaan……

Lees verder bij de bron: Bright


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ons Europa gesloopt door de politici en geleid door elites

Gedeputeerde voor Energie krijgt peperdure en teveel CO2 uitstotende Tesla S75 als dienstauto