in , ,

Banken eisen een kwantumsprong aan Europese integratie

6171982344 be2d9cb490 EU euro1

De bankiers maken de dienst uit in Europa. Mocht het nog niet duidelijk genoeg zijn met de Biljoen van Draghi en het basisinkomen voor bankiers, denk dan eens aan de Bankenunieof het ESM, of het EFSF, het leugenachtige HFSF, het Too Big To Jail, het voorgestelde TiSA handelsverdrag, de euro zelf was een knap staaltje macht grijpen uiteraard, het eindeloze grijpen in uw portemonee, etc. Je kunt rustig stellen dat Het Grote het goed voor elkaar heeft in Europa. En dat…. dat vraagt uiteraard om meer! Veel meer, heel veel meer.

De grote baas van de Europese Centrale Bank, Dhr Mario (Goldman Sachs) Draghi zocht dan ook onlangs het nieuws weer op om zijn verstrekkende wensen nog maar eens duidelijk te maken:

Describing the euro zone economy as “steadily recovering”, European Central Bank President Mario Draghi called […] for a “quantum leap” in European integration so countries share more sovereignty. Draghi warned the currency area's economies and institutions have not converged sufficiently.

En met het delen van soevereiniteit bedoelen we uiteraard het overdragen daarvan. Soevereiniteit betekent ‘exclusieve bevoegdheid tot uitoefening van publiekrechtelijk gezag, hoogste macht en onafhankelijkheid‘, en dat heb je, of je hebt het niet. Je bent zelf de exclusieve hoogste macht, of je bent dat niet. Exclusieve onafhankelijkheid kan je immers niet delen. Dus als bankiers roepen om het delen van onafhankelijkheid en nu zelfs roepen om een Kwantumsprong aan Europese integratie, dan weet je hoe laat het is. Daar is iemand weer macht aan het grijpen!

“We need to move from a system of rules and guidelines for national economic policy making, to a system of further sovereignty sharing within common institutions, my conclusion is that there must be a quantum leap in institutional convergence,”

De speelt nu dus haar spel voor nog meer inspraak. We moeten kennelijk weg van een systeem van nationale inspraak en daadwerkelijk democratische regelgeving. Ofwel: we moeten weg van alle vormen inspraak en verantwoording afleggen, we moeten onze soevereiniteit gewoon veel meer delen met (lees: overdragen naar) de ECB. Kennelijk is het volledige en totale alleenrecht op onze begrotingen, op onze banken en al ons geld – wat hij al in handen heeft – nu dus niet meer voldoende…

Zoals James Bond ooit zei ‘The World is Not Enough', zelfs de gehele wereld zal niet genoeg zijn voor Het Grote Geld. Zie het gebeuren en zie dat de Europese Unie dit gedrag en resultaat mogelijk maakt. De blijk steeds weer de enabler van Het Grote Geld. En heb niet het lef om daarbij te treuzelen!

Lees verder via: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15570317036 39c108543c Net neutrality

EU in optima forma: NL verliest Netneutraliteit

371842367 f04d733c43 Antarctica

Borderline wereld: Wetenschappers willen ijs naar Antarctica sturen