in ,

Belastingdienst sloper Weekers ingezet om financiële ramp op Aruba af te wenden

Frans Weekers heeft een nieuwe klus. De ex-staatssecretaris van Financiën zou onderzoek moeten gaan doen naar de slechte financiële situatie van Aruba, dat hoopt af te wenden dat Nederland permanent financieel toezicht oplegt. Aruba wil daarom een onafhankelijke commissie eenmalig de begroting en de langetermijnplannen laten toetsen.

Weekers bevestigt dat hij eerst door het Nederlandse kabinet, waar hij tot januari deel van uitmaakte, en later door Aruba is benaderd voor de functie.

“Het is nog niet rond, maar ik sta ervoor open.”

STAATSSCHULD ARUBA IN VIJF JAAR VERDUBBELD

Juan Yrausquin, de minister van Financiën van Aruba, noemt Weekers “een goede man met veel ervaring”. Ze kennen elkaar doordat Weekers vorig jaar een bezoek aan Aruba bracht. Naast Weekers zou in ieder geval ook Hassanali Mehranin in de commissie plaats moeten nemen, zegt Yrausquin. Mehranin is de voormalige president van de Centrale Bank van Aruba.

via nrc.nl.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘PVDA-er Van der Roest stal meer van daklozen’

TE LAAT is al gesloopt: CPB nu wel positief over kabinet: verzorgingsstaat is vergrijzingsproof