in ,

Belastingoase Luxemburg: Juncker moet onderzoek tegen zichzelf instellen

moet als voorzitter van de wegens twijfelachtige belastingregels een onderzoek instellen tegen Luxemburg. Internationale concerns ontvangen in Luxemburg enorme belastingvoordelen als zij zich in het groothertogdom vestigen. Juncker had deze regels ooit zelf ingevoerd als minister-president van Luxemburg.

Luxemburgs vertragingstactiek met het oog op een -onderzoek naar twijfelachtige belastingdeals voor grote bedrijven brengt Jean-Claude Juncker in een groot belangenconflict. Want de voormalige minister-president van het groothertogdom zal komende week benoemd worden tot voorzitter van de Europese Commissie.

Juncker is persoonlijk verantwoordelijk voor de invoering van de Luxemburgse belastingregeling die onderzocht wordt door de EU. De ruzie tussen Luxemburg en de Europese Commissie is in juni dusdanig geëscaleerd, dat Brussel juridische stappen heeft ondernomen. De Europese Commissie wil het groothertogdom er toe dwingen documenten te overhandigen, bericht de “Financial Times”.

Het onderzoek gaat om de vraag of Luxemburg, Ierland en Nederland hebben geschonden door belastingvoordelen voor grote concerns te creëren die zich bij hen vestigen. Nederland en Ierland hebben alle gevraagde documenten aan de Brusselse ambtenaren overhandigd, Luxemburg echter niet.

De Luxemburgse zaak concentreert zich op de belastingtechnische behandeling van de daar gevestigde financiële tak van Fiat. Maar ook de online-firma “” zou bij het onderzoek betrokken kunnen raken. Het groothertogdom heeft tot eind deze week de tijd om de door de Europese Commissie opgevraagde documenten te leveren.

via E.J. Bron.

Photo by greensefa


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ING bestuurder leeft in sprookjeswereld: ‘Bankensector heeft voldoende geleerd van crisis’

Alleen in Nederland : 6 voudig moordenaar met levenslang, Yilmaz mag op onbegeleid verlof