in ,

Briljante bananenrepubliek: U BENT MASSAAL GEPIEPELD

Briljante bananenrepubliek leven we toch in. Beetje het volk wijsmaken dat er sprake is van een potentiële kabinetscrisis, die tot een kabinetsval en zou kunnen leiden. Ja, theoretisch. Ja, beeldtechnisch. Maar verder: sensatiesymboliek. En duurbetaalde politici die samen met journalisten voor de bühne een kersttoneelstuk opvoerden. De schande is niet dat politici over elkaar tuimelden maar dat journalisten het spel meespeelden. Voor kamers en deuren postten om ‘verslag' te doen. Waarvan in hemelsnaam?!

Analyses tikten, standuppers voorbereidden en godbetert volgens een tweet zelfs kerstliedjes zongen voor politici in plaats van te doen waar ze voor betaald worden: ons, het volk, lezers, kiezers, belastingbetalers vertellen dat 'ers voor de lol aan het dwarsliggen waren – omdat het kán. Dat de nog eerder zichzelf zou opheffen dan het te laten vallen. Dat Schippers never nooit niet zou opstappen, want thuiszitten is ook best saai. En vooral dat de beperking van de vrije artsenkeuze er hoe dan ook, na hoeveel nachten brabbelen dan ook, doorheen gejast zou worden.

Twee nachten journalisten ontduiken is een formaliteit. Onderdeel van het spel. De derde dag treedt de vermoeidheid in en wordt er een einde gebreid aan het theater. Maar geen journalist die dat vertelde.

Lees verder via GeenStijl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kafka-alarm: Bestrijding adresfraude moet 42 miljoen euro per jaar opleveren (want U bent allen fraudeur immers !!)

De’ Medici: rijker dan de Rockefellers, machtiger dan de Tudors