in , ,

Kafka-alarm: Bestrijding adresfraude moet 42 miljoen euro per jaar opleveren (want U bent allen fraudeur immers !!)

6767541221 2bf756956f kafka1

Het kabinet investeert de komende jaren 13 miljoen euro per jaar om adresfraude beter te kunnen opsporen. De extra investering, onder andere in een nieuw op te richten samenwerkingsverband van overheden en instanties, zal naar verwachting  jaarlijks 15.000 gevallen van adresfraude op sporen wat 42 miljoen per jaar moet gaan opleveren, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag.

Volgens het ministerie is nieuwe risico gerichte aanpak een succes, iets wat het afgelopen jaar al in Nederland geïmplementeerd is. Het kabinet heeft 1,5 miljoen euro extra geïnvesteerd voor 4.600 extra adresonderzoeken en huisbezoeken door 91 gemeenten. Het ministerie deelde voorafgaand aan die huisbezoeken risicoprofielen met de gemeente.

Van adresfraude is sprake als mensen zich niet of verkeerd inschrijven bij de gemeente om zo mogelijk financiële voordelen te krijgen, zoals huurtoeslag, bijstand of studiefinanciering.

Bron; NRC

Persoonlijke noot; Wat zij de ombudsman ook alweer nog geen maand geleden waar Marc Chavannes naar verwees in zijn column van 6 december ???

Update; Kafka all-over als je bij één van deze verkeerd bent ingevoerd…..

Hiervoor wordt een samenwerkingsverband opgericht. Deze zal naast BZK bestaan uit vertegenwoordigers van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Veiligheid en Justitie, de Belastingdienst, het Regionale Platforms Fraudebestrijding en hun Kenniscentrum Handhaving, de Sociale Verzekeringsbank, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), het Centraal Justitieel Incassobureau, het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie, gerechtsdeurwaarders, het Inlichtingenbureau en de gemeenten.

Lees verder via PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5409923569 f4da1ecb7c Proteus Airlines1

“Vermiste vlucht MH370 bij Diego Garcia uit de lucht geschoten door Amerikaanse luchtmacht”

2615932423 cb3164d970 sheeple1

Briljante bananenrepubliek: U BENT MASSAAL GEPIEPELD