in ,

Burger betaald weer VERPLICHT: Rijbewijs flink duurder door komst DigiD-chip

Het rijbewijs wordt flink duurder als het aan minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) ligt. De bewindsman stopt met de ontwikkeling van een aparte DigiD-kaart, een soort bankpasje dat elke Nederlander vanaf 2015 moet gebruiken om bijvoorbeeld spullen te kopen op of belastingaangifte te doen.

Ondanks de ettelijke miljoenen die al in de ontwikkeling van de kaart zijn gestopt, wil Plasterk nu proberen de DigiD-chip op het rijbewijs en/of Nederlands identiteitsbewijs plaatsen. Volgens hem kan de wet- en regelgeving niet op tijd worden aangepast en zouden kosten ver boven de geraamde 250 miljoen uitkomen.

Uit een vertrouwelijk memo van de belangrijkste adviseurs van de minister, blijkt dat burgers voor de financiering van de rijbewijs-chip opdraaien. Uit hetzelfde memo blijkt ook dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), een zelfstandig overheidsorgaan, de chip mag ontwikkelen. Eerder ontkende de minister in De Telegraaf de prominente rol van die dienst.

via Telegraaf.nl.

Photo by mystic_mabel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

30 jaar privatisering de publieke sector is verworden tot een wingewest voor corrupte bestuurders

Bank van de burgers ING benoemt berispte ex-accountant in topfunctie bij NN