in , ,

Burgers frauderen niet maar bedrijfjes, burger moet betalen: Miljoenenfraude door opvang dupeert ruim 160 ouders

Ruim 160 ouders zijn het slachtoffer van grootscheepse met kinderopvangtoeslag bij De Parel in Capelle, Gouda en Zoetermeer. De vordert miljoenen terug van gedupeerde ouders, zoals Maaike en Richard van Dragt-Antheunissen. ,,We hebben al 40.000 ‘afbetaald' voor een oplichter.”

Of ze even 72.000 euro kunnen terugbetalen aan de Belastingdienst. Maaike en Richard van Dragt-Antheunissen leven al 4 jaar in een nachtmerrie door Moustapha A., de eigenaar van kinderopvang De Parel waar hun zoons 1,5 jaar stonden ingeschreven.

A. vroeg – zonder dat zij dat wisten – in hun naam kinderopvangtoeslag voor 4 jaar aan en liet dat overmaken op zijn eigen rekening. Onterecht, dus vordert de Belastingdienst het terug. Hoewel Maaike en Richard zelf geen cent ontvingen, moeten ze het volledige bedrag terugbetalen.

Maaike en Richard zijn niet de enigen die voor grote bedragen het schip in gingen. Meer dan 165 ouders – veelal werkloos of met een laag inkomen – schreven hun kinderen in bij De Parel in Capelle, Gouda en Zoetermeer. A. drukte allen op het hart dat de opvang gratis was en dat ouders geen eigen bijdrage hoefden te betalen. ,,We vertrouwden Moustapha,” zegt Maaike. ,,De opvang zat in Capelle in hetzelfde gebouw als de basisschool en de schooldirectrice raadde het aan.”

Dat vertrouwen werd geschaad, over de ruggen van hun kinderen. Per gezin eist de Belastingdienst tussen de 5600 en 138.000 euro aan kinderopvangtoeslag terug.

Lees verder via AD.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Corrupte VVD burgemeester Ricardo Offermans krijgt slechts 120 uur werkstraf

Weggegooid geld: Kabinet heeft 440 miljoen uitgegeven aan banenplannen