in ,

CBS bevestigt: economisch herstel stagneert al weer

Maandelijks publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de mutaties in het conjunctuurbeeld. Het CBS heeft op de site de zogenaamde Conjunctuurklok waarmee je in één oogopslag kunt zien hoe de diverse relevante economische indicatoren er voor staan. En hoe ze zich bewegen ten opzichte van voorgaande periodes: worden ze positiever of juist negatiever.

Maandagochtend kwam het beeld over mei en het bevestigt wat al een paar maanden aan de hand is: de Nederlandse boekt geen verder herstel.

Van de vijftien indicatoren die het CBS hanteert (een indicator is bijvoorbeeld de werkloosheid maar ook het consumentenvertrouwen, het BBP, de orderpositie van het bedrijfsleven etc.) zijn er van april op mei maar vijf toegenomen, de overige 10 bleven stabiel of namen af.

Daarmee komen de voorjaarsramingen van het al onder vuur  te liggen –ik schreef al eerder dat ik er zwaar aan twijfelde – en dat kan vervelend worden nu ook ‘Brussel' min of meer van de juistheid uitgaat.

via HP/De Tijd.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mannen minder vruchtbaar door mobiele telefoon

‘Miljardensubsidie voor omstreden ondernemers windparken’