in

Consumenten hoeven hogere premie voor autoverzekering niet te accepteren

3953683451 83f3afbe71 auto schade1

Verzekeraars mogen de premies voor hun autoverzekeringen zomaar flink verhogen. Gelukkig kunnen consumenten hier iets tegen doen en zelfs honderden euro’s per jaar op hun verzekering besparen.

Autoverzekeraars gaan bij het vaststellen van de premies steeds selectiever te werk, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Niet alleen de auto, maar ook de leeftijd en postcode van de verzekerde tellen steeds meer mee. Individuele premiestijgingen van ruim 20 procent zijn daarbij geen uitzondering. Verzekeraars mogen hun premies aanpassen, maar consumenten hoeven een verhoging niet zomaar te accepteren. Ze kunnen op hun autoverzekering zelfs fors besparen, soms wel honderden euro’s per jaar. De volgende tips zijn volgens de Consumentenbond bewezen succesvol:

Vraag om een beter aanbod

Het loont de moeite om de verzekeraar of tussenpersoon te vragen om de reden van de premieverhoging. Een telefoontje kan zo aanleiding zijn voor een beter aanbod.

Kleed de verzekering uit

Is de auto al wat ouder, maar nog steeds allrisk verzekerd? Waarschijnlijk is een minder uitgebreide beperkt casco verzekering of WA-dekking dan al genoeg.

Kleine schade? Niet claimen

Het is vaak voordeliger om een kleine autoschade niet te claimen, maar zelf te betalen (of te laten zitten). Verzekerden vallen een aantal treden terug op de bonus-malusladder, als ze claims indienen voor schade die ze zelf hebben veroorzaakt. De premie gaat dan omhoog. Het duurt vaak jaren om weer op de oude korting uit te komen.

via nu.nl.

Foto via KlausNahr cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8657963686 b08c221552 Fukushima1

Eigenaar Fukushima verantwoordelijk voor zelfmoord

3548850949 b5123ec360 geld bestaat niet1

Eindelijk : Advocaat bindt de strijd aan tegen het (nep)financiële systeem