in

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van blijkt dat 15 procent van de Nederlandse bevolking denkt dat het coronavirus uit een laboratorium afkomstig is. NRC-redacteur Bas Heijne schrijft in een elitair betoog vol dedain dat hier ‘vooralsnog geen snipper bewijs voor is’.

Dat terwijl Australische wetenschappers sterke aanwijzingen hebben gevonden dat het virus in een laboratorium is gemaakt. Ze hebben onderzocht hoe gemakkelijk het virus zich hecht aan specifieke enzymen die het in staat stellen om cellen te besmetten.

In een studie laten ze zien dat het zich veel gemakkelijker hecht aan de menselijke variant van deze enzymen dan de dierlijke variant.

Dat is heel opmerkelijk, aangezien dit nieuwe virus nooit eerder in aanraking is geweest met mensen.

De wetenschappers spreken van een ‘verrassende ontdekking’, aangezien een virus zich normaal gesproken gemakkelijker hecht aan een receptor van de oorspronkelijke gastheer, zoals een vleermuis.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

20 kinderen behandeld voor Kawasaki-achtige ziekte, verband coronavirus

Artsen in Italië, Duitsland en India zeggen dat meeste Covid-19 doden niet door virus, maar door longbacterie zijn overleden