in , ,

Creatief met cijfers: Duitse economie gegroeid dankzij vluchtelingen

Je vermenigvuldigt de kosten met het aantal erkende vluchtelingen en voilà, de is gegroeid:

Krämer rekent 980 maandelijkse kosten per volwassen vluchteling die door het BAMF werd erkend. Daarin zitten alle kosten, van ziekteverzekering tot huisvesting. “Vermenigvuldigd met het gemiddelde aantal vluchtelingen in 2015 van 525.000 mensen kom je op een netto-staatsuitgave van naar schatting 6,5 miljard euro”, aldus Krämer. Dat komt neer op ongeveer 0,2 procent van het bruto binnenlands product (BBP)

In 2015 nam de economische output als gevolg van de uitgaven voor vluchtelingen dan ook met 0,2 procent toe. Dit jaar zal het BBP naar verwachting evenveel toenemen, wat maakt dat het BBP 0,4 procent hoger komt te liggen dan eind 2014.

Het totale aantal vluchtelingen sinds begin 2015 bedraagt 1,33 miljoen wat op basis van de huidige cijfers voldoende ruimte overlaat voor nog meer groei.

Dat is echter een groei in schulden en niet in verdiensten. Nog even overleggen met Brussel en hoppakée, een verdienmodel is geboren:

De stimulans voor de economische draagkracht staat tegenover de hogere staatsuitgaven. Door het rentebeleid van de Europese kan de Duitse staat op die nieuwe schulden echter verdienen in plaats van rente te betalen. Zo boekte Duitsland in het eerste halfjaar ondanks de extra lasten een overschot van 18,5 miljard euro.

Op een andere manier zal dat ook niet gaan lukken:

“Naast het gebrek aan talenkennis stellen we ook vast dat een hoog percentage vluchtelingen, veertig procent of meer, geen basisschoolkennis heeft”

De Duitse maakt zich daar overigens geen illusies over. Het rendement wordt ingeschat op ongeveer een derde:

Tot 2025 zullen elk jaar 100.000 meer mensen met gaan dan er nieuwe werknemers bijkomen. In die prognose stelt de arbeidsdienst voor dat er elk jaar 300.000 mensen uit het buitenland moet worden aangetrokken.

Lees verder op HLN

Lees verder via de Bron: zaplog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De MH17 blamage van Rutte: Nabestaanden MH17 doen beroep op EU

Commotie over aangekondigde einde TTIP, het is niet wat het is