in

Dat wordt nieuwe auto kopen: Utrecht checkt alle kentekens vieze auto’s van voor 2001 is 160 euro boete

Een rode ‘nee’ betekent vanaf 2015 dat je auto niet meer welkom is in het centrum van Utrecht. Sinds woensdagochtend checkt de gemeente alle kentekens op drie drukke invalswegen. Een ‘nee’ flitst op als het kenteken hoort bij te oude dieselauto’s of -busjes. Die mogen niet meer in de Utrechtse milieuzone komen. Utrecht is de eerste gemeente die van de binnenstad een milieuzone heeft gemaakt.

Nieuw verbodsbord

Het was de bedoeling om vanaf 1 januari ook nieuwe verkeersborden langs de weg te plaatsen, maar het ministerie van is niet op tijd klaar met een wijziging van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) die nodig is om het bord officieel te maken. Het nieuwe verbodsbord is waarschijnlijk op 1 mei wel klaar. Tot die tijd krijgen bestuurders van vieze auto’s in het Utrechtse centrum wel een waarschuwing, maar geen boete van 160 .

In de milieuzone zijn personenauto’s en bestelbusjes op diesel van voor 2001 niet meer welkom.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

 

Foto via sanders’


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

maarssen, wij moeten als rijder van een oude( saviemsg2 mb 35) invalide bus nog al eens naar de rechtbank in utrecht, wij hebben als invalide totaal geen geld voor ander transport moeten omze scoot mobiel,s mee nemen in de invalide bus,en kunnen niet met ander openbaar vervoer reizen ook niet met vallys en regiotaxi,???? het wordt verdomme steed smeer ons onmogelijk gemaakt om uberhaupt te leven,!!! eten van de voedsel bank, wao is onderhand totaal on toereikend omdat deze bilderberg staat steeds meer ons aan het plukken is, boetes van 160 euro als we naar een ziekenjuis of arts moeten ????, of naar onze advokaat dei inhet centrum van utrecht woont????? wei gaat dit betalen????? wij niet dat kan ik U beloven, ,over en uit afgelopen, dus weer een aantal rechtszaken erbij waarvoor we naar de rechtbank in utrecht moeten, ik noem dit invaliden en chronisch zieken het leven onmogelijk maken!!!!, wij protesteren, krijgen nu al geen vervoers vergoeding waardoor we eigenlijk de oude invalide bus al niet kunnen rijden!!!geen bijzondere bijstand, geen lang durigheids toeslag,geen categoriale regeling , chronisch zieken en invaliden dit alles al niet meer sinds 2012, hoe moeten wij dan leven?????? regering stop, U vermoord mensen!!!!!!! harte groet gisela en cornell maarsen burger-soekhoe@live.nl

Omdat het als oplichter gewoon kan: Staatsloterij houdt kleinere winkans stil

Crisis goed voor miljardairs: Aantal miljardairs verdubbeld, verhouding arm en rijk volkomen zoek