in ,

De digitale dictatuur rukt verder op: WhatsApp censureert nu zelfs privécommunicatie

whatsapp 1565273091
antonbe / Pixabay

De machtigen op de achtergrond willen niets aan het toeval overlaten. In de nieuwe algemene voorwaarden van WhatsApp wordt duidelijk gemaakt dat de populaire messenger dreigt volledige gebruikersaccounts te verwijderen. Een reden hiervoor kan de “verspreiding van nepnieuws” zijn. Anderen bepalen wat dergelijk nepnieuws is. Net als bij Facebook is er geen recht op bezwaar of verhoor van de verdachte. Als u niet alle vrienden van de ene op de andere dag wilt verliezen, kunt u overwegen om uw messenger te wijzigen.

Terwijl sommige van de gepubliceerde regels door beschaafde mensen als vanzelfsprekend worden beschouwd, zijn andere harde en brutale censuur. Als je bedenkt dat sommige medeburgers al hun contacten en communicatie via WhatsApp afhandelen, dan is dat heel veel. Op deze manier zijn de heersers en de linkse extremisten van de wereld in staat censuur uit te besteden aan particuliere bedrijven, waarbij ze elke democratische jurisdictie omzeilen. Whatsapp kondigde vorig jaar aan dat het elke maand twee miljoen accounts zou blokkeren om ‘nepnieuws’ tegen te gaan. Recent is ook een “fact checker” -functionaliteit geïntegreerd.

Dus ze vliegen uit het systeem

Deze redenen kunnen leiden tot een volledige accountopschorting:

  1. Andere gebruikers beledigen
  2. Andere gebruikers oproepen tot geweld
  3. Verspreid nepnieuws
  4. Stuur spamberichten
  5. Zich voordoen als iemand anders
  6. Verspreid malware
  7. Hack WhatsApp
  8. Bespioneer andere gebruikers
  9. Wijzig regelmatig het telefoonnummer

Afhankelijk van informanten

WhatsApp doet alsof hij het gesprek tussen gebruikers niet kan lezen. Daarom vertrouwt de internetdienst op opzegging. Dit concept is ook bekend van Facebook. Een linkse extremistische groep wil bijvoorbeeld niet dat nieuws over de misdaad van zogenaamde vluchtelingen wordt verspreid.

Dergelijke inhoud wordt vervolgens automatisch of door tussenkomst van censuurpersoneel dat vaak vreemde talen spreekt, tot Facebook gerapporteerd, verwijderd, gewaarschuwd of geblokkeerd. In het verleden werden de “communautaire normen” vaag aangehaald als reden, maar tegenwoordig is “haatnieuws” of iets dergelijks niet veel nauwkeuriger. Een bezwaar is zo goed als zinloos, persoonlijke rechtvaardiging of communicatie met de censuurafdeling is niet mogelijk.

Opheffing van het digitale bestaan

Deze praktijk wordt nu ook op WhatsApp geïntroduceerd. Voor degenen onder u die het nog niet wisten: de service werd in 2014 door Facebook gekocht . Elke WhatsApp-gebruiker die ooit een bericht van iemand heeft ontvangen – of erger nog – zit in dezelfde groep – kan die berichten melden.

De censuurafdeling kan dan, geheel willekeurig en zonder de mogelijkheid van een tweede aanleg of gerechtelijke procedure, het verbod opleggen aan een gebruiker. Het risico om ooit een bericht, een foto of een sms naar een groep te hebben gepost die deze anonieme censoren aanstootgevend vinden, is 100 procent voor bijna elke WhatsApp-gebruiker.

Iedereen kan een informant zijn

Er zijn niet alleen politieke redenen, geschillen tussen vrienden, jaloerse mensen of zelfs de voormalige partner kunnen tot verwijdering leiden. Er wordt zeker ook gebruik gemaakt van oude berichten, die zoals bekend niet door de WhatsApp-gebruiker zelf kunnen worden verwijderd. Er zijn duizenden rapporten op Facebook dat gebruikers jaren geleden zijn uitgesloten van het plaatsen van berichten.

De reden voor “nepnieuws” is hier, want er is natuurlijk een niet-specifieke, wereldwijde beschermingsclaim voor alle censuur- en verwijderingsactiviteiten tegen al diegenen die niet kritiekloos akkoord gaan met de mainstream. Trendy journalisten en de media maakten begin dit jaar bekend dat WhatsApp de grootste nepnieuws katapult zou worden. Ze stemmen dus in met bijdragen aan de censuur van privécommunicatie.

Maak een tijdige digitale ontsnapping

De enige kans om aan dit lot te ontsnappen, is door ….

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erdogan 1540281670

Na Hagia Sophia bouwt Erdogan opnieuw een kerk om tot een moskee

53e1dd414e50a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c722f7fd79e49 640 zon

De temperatuur van het zonneplasma daalt – moeten we ons zorgen maken?