in

De temperatuur van het zonneplasma daalt – moeten we ons zorgen maken?

53e1dd414e50a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c722f7fd79e49 640 zon

De temperatuur van het zonne-plasma is naar een nieuw dieptepunt gedaald voor het instrumentrecord. Toevallig of niet, de temperatuur op het zuidelijk halfrond is de afgelopen weken ook gedaald. Wanneer beginnen we ons zorgen te maken?

image 53

Figuur 1: temperatuur van het plasma van de zonnewind

Zoals figuur 1 laat zien, heeft de temperatuur van de zonnewind een nieuw dieptepunt bereikt voor het instrumentrecord. Omdat het van de is die ervoor zorgt dat de aarde niet op Pluto lijkt, geeft de lagere plasmatemperatuur aan dat het oppervlak van de zon aan het afkoelen is. Het aardoppervlak zal zeker volgen.

image 54

Figuur 2: Alfa-deeltje tot proton-verhouding in de zonnewind

Evenzo heeft de verhouding tussen alfadeeltjes en protonen een nieuw dieptepunt bereikt in de bijna 50 jaar van het instrumentrecord. De afname van de piekverhouding in elke zonnecyclus is zelfs nog dramatischer. De vraag die natuurlijk opkomt is deze: is er een ondergrens voor deze ratio?

image 55

Figuur 3: Stromingsdruk zonnewind

De stromingsdruk van de zonnewind heeft een nieuw dieptepunt bereikt voor het instrumentrecord. Er zijn een paar interessante dingen over deze kaart. Merk op dat de dieptepunten van de laatste drie zonnecycli zijn uitgelijnd zoals aangegeven door de blauwe lijn. Dit impliceert dat er sprake is van een gedisciplineerd proces. Let ook op de lage activiteit aan het eind van de jaren zestig, toen de afkoelperiode van de jaren zeventig begon.

Het is de stromingsdruk van de zonnewind gecombineerd met het magnetisch veld van de zon die de flux van galactische kosmische die de aarde bereikt, vermindert. Als deze twee parameters kunnen we een piek in de neutronenflux verwachten over ongeveer een jaar. Op zijn beurt zal dat naar verwachting de bewolking en het albedo van de aarde vergroten.

image 56

Figuur 4: Kp-index

De Kp – index is een globale aurorale activiteitsindicator op een schaal van 0 tot 9. Wat duidelijk is in deze grafiek is de verandering in het regime van de moderne warme periode die eindigde in 2006 en de nieuwe koude periode.

image 57

Figuur 5: Ap-index 1967 tot 2020

Volgens de gegevens van Omniweb heeft de Ap-index ook een nieuw dieptepunt bereikt voor zijn gegevensrecord.

image 58

Figuur 6: 2 meter temperatuurafwijking voor 2020

Figuur 6 is van de website van de Oxford-academicus Karsten Haustein . Het wordt dagelijks bijgewerkt. Het laat zien dat de temperatuur van het zuidelijk halfrond (de blauwe lijn) de afgelopen weken met 0,6 ° C is gedaald en blijft dalen. Zou het kunnen dat de nieuwe dieptepunten voor sommige zonneparameters onmiddellijk reageren? Het Antarctische plateau is de koelkast van de aarde.

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
whatsapp 1565273091

De digitale dictatuur rukt verder op: WhatsApp censureert nu zelfs privécommunicatie

marcrutte

Het nieuwe normaal van Rutte: Politie rukt met man en macht uit om kinderverjaardagsfeestje te stoppen