in

De temperatuur van het zonneplasma daalt – moeten we ons zorgen maken?

De temperatuur van het zonne-plasma is naar een nieuw dieptepunt gedaald voor het instrumentrecord. Toevallig of niet, de temperatuur op het zuidelijk halfrond is de afgelopen weken ook gedaald. Wanneer beginnen we ons zorgen te maken?

Figuur 1: temperatuur van het plasma van de zonnewind

Zoals figuur 1 laat zien, heeft de temperatuur van de zonnewind een nieuw dieptepunt bereikt voor het instrumentrecord. Omdat het energie van de zon is die ervoor zorgt dat de aarde niet op Pluto lijkt, geeft de lagere plasmatemperatuur aan dat het oppervlak van de zon aan het afkoelen is. Het aardoppervlak zal zeker volgen.

Figuur 2: Alfa-deeltje tot proton-verhouding in de zonnewind

Evenzo heeft de verhouding tussen alfadeeltjes en protonen een nieuw dieptepunt bereikt in de bijna 50 jaar van het instrumentrecord. De afname van de piekverhouding in elke zonnecyclus is zelfs nog dramatischer. De vraag die natuurlijk opkomt is deze: is er een ondergrens voor deze ratio?

Figuur 3: Stromingsdruk zonnewind

De stromingsdruk van de zonnewind heeft een nieuw dieptepunt bereikt voor het instrumentrecord. Er zijn een paar interessante dingen over deze kaart. Merk op dat de dieptepunten van de laatste drie zonnecycli zijn uitgelijnd zoals aangegeven door de blauwe lijn. Dit impliceert dat er sprake is van een gedisciplineerd proces. Let ook op de lage activiteit aan het eind van de jaren zestig, toen de afkoelperiode van de jaren zeventig begon.

Het is de stromingsdruk van de zonnewind gecombineerd met het magnetisch veld van de zon die de flux van galactische kosmische straling die de aarde bereikt, vermindert. Als deze twee parameters kunnen we een piek in de neutronenflux verwachten over ongeveer een jaar. Op zijn beurt zal dat naar verwachting de bewolking en het albedo van de aarde vergroten.

Figuur 4: Kp-index

De Kp – index is een globale aurorale activiteitsindicator op een schaal van 0 tot 9. Wat duidelijk is in deze grafiek is de verandering in het regime van de moderne warme periode die eindigde in 2006 en de nieuwe koude periode.

Figuur 5: Ap-index 1967 tot 2020

Volgens de gegevens van Omniweb heeft de Ap-index ook een nieuw dieptepunt bereikt voor zijn gegevensrecord.

Figuur 6: 2 meter temperatuurafwijking voor 2020

Figuur 6 is van de website van de Oxford-academicus Karsten Haustein . Het wordt dagelijks bijgewerkt. Het laat zien dat de temperatuur van het zuidelijk halfrond (de blauwe lijn) de afgelopen weken met 0,6 ° C is gedaald en blijft dalen. Zou het kunnen dat de nieuwe dieptepunten voor sommige zonneparameters onmiddellijk reageren? Het Antarctische plateau is de koelkast van de aarde.

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Reivi
6 maanden geleden

Nou zeg weet niet meer waar ik aan toe ben op dit moment.
Lijkt wel of de nieuwe ijstijd voor de deur staat.
Mogen we ons vast verheugen op een aanstaande elfstedentocht?
Toch vreemd dat Groenland onder onze voeten aan het wegsmelten is en dat we een hittegolf van zo 18 dagen hadden.
Het was verdorie 33 graden binnenshuis in me slaapkamer,dreef mijn bed uit.

Jantje
Antwoord aan  Reivi
6 maanden geleden

Ik heb het artikel ook gelezen in de guardian. Het klinkt heel veel 28 trillioen ton ijs gesmolten, maar dat schijnt maar 0,05% van het totaal te zijn en valt ruim binnen de normale marges.

Tijd voor een nieuwe Renaissance
6 maanden geleden

Het is goed mogelijk dat er een zonne effect is, maar op dit moment is het veel belangrijker dat we op korte termijn de problemen op aarde met partijen als de elite, de banken en de corporaties oplossen. De Nieuwe Wereld Orde is letterlijk en figuurlijk geen leven.

De elite heeft er voor gezorgd dat talloze ontwikkelingen zijn weggehouden van de burgers egoisme. Dat probleem moet opgelost worden door het bewust worden van mensen
De banken, het geldsysteem, de medische industrie, overheden … het heeft zich allemaal ontwikkeld op basis van geld voor een zeer klein percentage van de mensen…. en het is allemaal een grote mislukking geworden en het heeft voorkomen dat mensen zich konden ontwikkelen.

Wanneer worden mensen wakker en gaan ze inzien dat zij slaaf zijn in een systeem en dat oplossing alleen mogelijk is als ze wakker worden en beseffen dat ze voorgelogen zijn wat de menselijke geschiedenis betreft, tegen hun wil oorlogen zijn ingesleept, hun bezittingen continu zijn vernield zodat zij arm bleven, vermoord door de medische industrie, arm gehouden door de banken en dom gehouden door de religies.
Het is tijd voor een nieuwe renaissance !!!

Alex
6 maanden geleden

Global warming debunked! In your face Greta Thunberg, Al Gore and all those other climate clowns!

De digitale dictatuur rukt verder op: WhatsApp censureert nu zelfs privécommunicatie

Het nieuwe normaal van Rutte: Politie rukt met man en macht uit om kinderverjaardagsfeestje te stoppen