in ,

De Eritrese treinduwer wordt niet vervolgd voor moord

justitie 1563978186 e1567163579848
OpenClipart-Vectors / Pixabay

De Eritreeër die in juli een achtjarig kind vermoordde door het voor een aanrijdende trein te duwen in het centraal station van Frankfurt, wordt niet vervolgd voor moord maar voor doodslag.

Dat meldt Focus Online. De feiten dateren van eind juli.

De dader – een Eritreeër met drie kinderen die in Zwitserland woonde – duwde een moeder en haar achtjarige zoon voor een rijdende trein in het centraal station van Frankfurt. De vrouw kon zich op tijd in veiligheid brengen, maar haar zoon kwam om het leven.

Ook probeerde de man een 78-jarige vrouw voor de trein te duwen. De dader zit in afwachting van zijn proces in een psychiatrisch ziekenhuis.

Doodslag, niet moord

Nu blijkt dat de verdachte niet berecht zal worden voor moord. Het Openbaar Ministerie van Frankfurt am Main bestempelt de daad als doodslag, niet als moord. Dat betekent ook dat de dader voor een regionale rechtbank moet verschijnen.

“Ik heb met grote verbazing kennis genomen van de classificatie van het Openbaar Ministerie en kan het niet begrijpen”, reageert advocaat van de familie Ulrich Warncke.

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte vvd afpakken

Rutte wil reiskostenvergoeding niet terugbetalen

images2.persgroep.net 694x405

Best gek: ECB houdt geen toezicht op pensioenfondsen