in , ,

Best gek: ECB houdt geen toezicht op pensioenfondsen

images2.persgroep.net

Jurist Frits Schuurman diende een klacht wegens wanbeheer in bij de Europese ombudsman.

“Zijn pijlen zijn gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), omdat de ECB de oorzaak is van het wanbeleid dat wordt gevoerd door de pensioenfondsen. Of de pijlen doel gaan treffen? We zullen het merken.”

Dit schreef ik op mijn blog op 21 november 2019.

De brief werd geretourneerd door de Europese ombudsman. Eerst moest er een uitspraak zijn van de ECB over hun rol in het wanbeleid. Schuurman schreef daarop op 29 november een brief naar de ECB en kreeg op 5 december de volgende reactie:

‘Hartelijk dank voor uw e-mail van 29 november 2019 en voor het delen van uw inzichten. U kunt er zeker van zijn dat we ons zeer bewust zijn van de situatie waarin spaarders/gepensioneerden zich bevinden en dat we begrip hebben voor hun zorgen over de lage rente.

Wat betreft uw klacht vragen we uw begrip voor het feit dat, in verband met het grote aantal, het voor de Europese Centrale Bank (ECB) niet mogelijk is om op alle beweringen of mediaberichtgeving m.b.t. de ECB in te gaan. Dit betekent echter niet dat de ECB het eens is met dergelijke beweringen.

Wat betreft uw opmerking over de invloed die de door De Nederlandsche Bank (DNB) gehanteerde rekenrente heeft op pensioenen, willen we u wijzen op wat voormalig ECB-president Mario Draghi zei in het Nederlandse parlement op 11 mei 2017 (link naar YouTube video), namelijk dat “de regulering van en het toezicht op pensioenfondsen niet valt onder de competentie van de Europese Centrale Bank” (in het Engels: “pension funds regulation and supervision don’t fall under the preview, the remit of the European Central Bank”). Met andere woorden: de rekenrente voor pensioenfondsen wordt niet vastgesteld door de ECB maar door nationale wetgeving.

We willen er ook op wijzen dat de primaire doelstelling van de ECB het handhaven van prijsstabiliteit in de eurozone is, wat de beste bijdrage is die de ECB kan leveren om de koopkracht van burgers te beschermen en houdbare groei, economisch welzijn en …

Lees verder bij de bron: Alwareness

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
justitie 1563978186 e1567163579848

De Eritrese treinduwer wordt niet vervolgd voor moord

57e2d2434951ac14ea898675c6203f78083edbe25657744e7d2f7a 640 marokko

Marokko schoffeert Nederland in zaak uitgeprocedeerde asielzoekers