in , , ,

De Griekse Schulden – Het echte verhaal

Het is u niet ontgaan, de EU, de ECB en het IMF drijven de ‘Griekse’ schuldencrisis op tot voorbij het kookpunt. Die luie Grieken ook met hun onverantwoorde gedrag. De blijkt echter heel anders. Heel anders. DeWereldMorgen komt het met verhaal van achter de schermen. Hier is het smerige verhaal hoe de Griekse burger geslachtofferd werd voor voor Franse, Duitse en Nederlandse private banken.

In 2010, twee jaar na de bankencrisis, was de Griekse soevereine (overheids)schuld houdbaar, gegroeid door de maar niet extreem. Tussen 2001 en 2009 echter, was de private schuld in wel verzevenvuldigd, uiteraard verstrekt door voornamelijk Duitse, Franse en Nederlandse banken. De financiële sector stond echter nog steeds flink te klapperen van de crisis in 2008 en om opnieuw de Noord Europese banken te redden van hun eigen schulden, startte een bijzonder vuil spel.

Men besloot Griekse statistieken te gaan vervalsen. In plaats van 6% overheidstekorten werd verteld dat Griekenland 14% aan tekorten had. In plaats van een private bankschuldencrisis werd gezegd dat er een onhoudbare soevereine schuldencrisis was.

Probleem kunstmatig gecreëerd, de “oplossing” opgedrongen

Toen kwam de EU, de ECB en IMF met “de oplossing”. Een 800 pagina’s tellend memorandum dat in 24 uur door de Griekse overheid en parlement goedgekeurd moest worden, of anders… Wat volgde was lelijk. Honderden miljarden nieuwe schulden (leningen) werden gecreëerd op naam van de Griekse belastingbetalers, waarvan het geld direct (zelfs zonder de Griekse overheid ooit te bereiken!) door gestuurd werden naar Franse, Duitse en Nederlandse private banken. Zo kwam de huidige Griekse staatsschuld tot stand.

Opzettelijke en herhaalde misleiding en chantage, machtsmisbruik op het hoogste niveau, kwaadaardige discriminatie, bedrog, afpersing, rente woeker, loan sharking met vastgoed, geheim Noord-Europees overheidsoverleg met private bankiers, verplichte privatisering voor een habbekrats, grootschalige desinformatie, plundering van pensioenfondsen (50%+) en vooral zeer heftige bezuinigingen op het volk en de sociale zekerheid. De ECB en de EU speelde zeer vuile spelletjes (aantoonbaar illegale handelingen) met Griekenland en dat alles voor en namens private bankiers.

Uiteraard is ook ons geld in deze misdaden verdwenen, u herinnert zich CDA MinFin Jan-Kees ‘Grieks geld komt terug, met rente‘ de Jager en onlangs de Algemene Rekenkamer: Noodhulp komt niet meer terug. Dan weet u nu wat er mee gebeurd is, en waarom ook onze sociale zekerheid wordt opgeheven. Het betroffen cadeautjes voor bankiers. ING, ABN, Deutsche Bank, BNP Paribas, Crédit Agricole, etc.

Lees het echte verhaal op DeWereldMorgen. Zie ook eerdere LLE rapportages o.a. hier,hier, hier, hier en hier. Uiteraard zocht ook Ewald Engelen hierover het nieuws op.

Lees verder via: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Loonkloof explodeert

Hoera, EU-ambtenaren gaan bepalen wat democratie is