in , ,

De Indiase overheid ging langs bij 1 miljard mensen om ze vast te leggen in een database

2338399211 85b4d1801b lemmings

De persoonsgegevens en pasfoto's van elke Nederlander zijn vastgelegd in een centrale . En de bedoeling was een paar jaar geleden dat ook onze vingerafdrukken daarbij werden opgeslagen.

In India hebben ze van de meeste inwoners nauwelijks gegevens vastgelegd. De meesten inwoners staan niet in een database en vragen ook geen paspoort aan. En dat terwijl de regering heel graag een database met persoonsgegevens zou willen hebben. En dan ook meteen inclusief foto, vingerafdrukken en irisscans.

En dus gaat de Indiase letterlijk bij alle mensen langs. Dat zijn er inmiddels meer dan 1,25 miljard.

Ze zijn dan ook al in 2009 begonnen en hebben nu, zeven jaar later, de magische grens van 1 miljard mensen bereikt. De overheid kan de verzamelde data natuurlijk voor van alles gebruiken.

Wat als iemands vingerafdrukken worden gevonden op de plaats van een misdrijf? En misschien nog wel risicovoller: kan de Indiase overheid garanderen dat de database nooit in de handen van criminelen komt. Stel je voor: een database met de biometrische gegevens van 1,25 miljard mensen…

The Guardian schreef een fantastische reportage over dit bizarre project en dat stuk moet je eigenlijk gewoon even lezen.

Alles bij de bron; NumRush

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

Photo by aeu04117 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7704908148 200c96553a eu babel1

De steun voor de EU brokkelt af, wat doet de EU? Maakt plan voor meer EU!

Rutte tweede kamer

‘Uit de EU!’ #Nexit petitie aangeboden in Tweede Kamer