in , , , ,

De Prijs van de Euro: Griekse toestanden in Nederlandse toekomst

Een goede dubbelaflevering van Tros Radar Extra, De Prijs van de . (Deel 1 en Deel 2) De uitzending van Radar stelt dat de prijs van de euro is: verarming. De afleveringen geven goed inzicht hoe de in Griekenland verarmt en terug heeft geworpen naar een derdewereldland onder leiding van een technocratische dictatuur.

De euro heeft de democratie in Griekenland beëindigd. Er was te zien in Radar hoe Griekenland en de Griekse burger werd geslachtofferd om de belangen van de Noord Europese bankiers te behartigen. Hoe Griekenland wordt afgeperst door bankiers. Hoe de Grieken werden vernederd. Hoe Griekenland werd gereduceerd tot kansarm ontwikkelingsland. Hoe het welzijn van burger geen enkele rol van betekenis speelde.

Dit Griekenland is echter ook onze toekomst!

Wat de uitzending zeer bewust niet vertelde, was dat de situatie in Griekenland onzevoorbode is. Hoe schrikbarend dat ook klinkt, onder gelijk blijvend EU-beleid is dat ookonze toekomst. Dezelfde spelregels, dezelfde resultaten.

Griekenland is Griekenland, hun eigen schuld, ver van ons bed, toch?

Er wordt duidelijk gezegd dat de euro de democratie in Griekenland om zeep heeft geholpen, maar in Nederland gebeurt uiteraard precies hetzelfde. Zie de tenenkrommende show van Rutte en Dijsselbloem over de naheffing onlangs. Zie het verarmingsbeleid dat zij proberen te implementeren in Nederland. Zie hoe de economische problemen die we daardoor nu ervaren de al uithollen. PGB iemand? Privatiseringen, ontslag versoepeling, verkorte WW, heftige lasten verzwaringen, etc. Zie de staat van de sociale zekerheid achteruit hollen onder de druk van de euro! Ondertussen verdwijnen miljardenna miljarden samenlevingseuro’s naar het Oosten, het Zuiden en naar bankiers.

De euro verplicht ook ons tot een immer versnellende verarming. Griekenland = Nederland. Dezelfde spelregels, dezelfde resultaten. En de salarisverlagingen zie je nu al plaatsvinden geheel conform Grieks voorbeeld. Ook Nederland moet flink inleveren op het salaris, het sloopbeleid van de euro zal ook hier de te verwachten 30 – 50% verlagingrealiseren. Afgelopen donderdag rapporteerde Nibud nu al een forse inkomensdaling voor Nederland. Veel ontslagen en faillissementen, nieuwe banen, zo die er al zijn, verdienen minder en zijn van lager niveau – en dat is als je die al kan vinden. Anders? Keihardedwangarbeid.

Wat moet, dat moet, toch?

Elke maatregel van onze bevelhebbers breekt Nederland steeds weer iets verder af. En dat is bewust. De zorgstaat en de sociale zekerheid wordt door PvdA en bewust om zeep geholpen. Ze moeten wel, vinden ze, want “EU-beleid”. Ze hebben immers ook gewoon een opdracht meegekregen die ze moeten uitvoeren.

We ervaren de situatie in Nederland wellicht nog te weinig, maar ook hier zijn de Griekse omstandigheden reeds onderweg. Het haalt in ieder geval veel te weinig de krant en het nieuws, maar dat neemt niet weg dat hier en nu hetzelfde kansloze spel gespeeld wordt. We zitten in dezelfde vicieuze cirkel naar de bodem. Eerst verdwijnt de slagroom van de taart, dan verdwijnt de taart in het geheel. En als het Euro-beleid niet verandert, is het slechts een kwestie van tijd tot er ook in Nederland zich Griekse praktijken voordoen. Dezelfde spelregels, dezelfde resultaten.

Dezelfde ogen, dezelfde mond, dezelfde lach,
We gaan steeds meer op elkaar lijken elke dag.

— Marco Borsato :)

Realiseer je: de verhalen die Radar Extra vertelde over Griekenland, dat vertelden ze om je duidelijk te maken wat de Euro Nederland gaat brengen. Dit is namelijk het doel van de EU en de euro: EU breed nivelleren, het vinden van de laagste gemene deler. EU breed integreren (nivelleren) kan eenvoudigweg geen voorspoed brengen voor Nederland, dat is onmogelijk.

Radar waarschuwt je uiteraard niet heel expliciet, maar ze waarschuwen je hiermee wel degelijk. En een gewaarschuwd mens…

Lees verder via: Lang Leve Europa!

Photo by odysseasgr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tegenstellingen in de media messcherp

Zorg voor de elite: ‘Roken? Te dik? Dan geen behandeling’