in , , ,

DigiD-fraudeurs maakten bijna vier ton buit met samenwerking belastingambtenaar

3672445697 0f80ab0e73 digid1

De criminele bende die heeft gefraudeerd met de DigiD-accounts van tientallen Groningse studenten heeft ruim 380.000 buitgemaakt. Dat blijkt uit de voorlopige dagvaarding van het Openbaar Ministerie.  ‘De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan toeslagenfraude, door met medewerking van een belastingambtenaar de belasting op te lichten', zegt officier van Edens.

De verdachten zouden tussen maart 2012 en november 2013 de persoonlijke gegevens van ten minste negentig studenten hebben gestolen. Met deze gevevens werden DigiD-codes aangevraagd. Vervolgens werden de toegestuurde activeringscodes uit de brievenbussen van de studenten gevist.

DigiD is de digitale handtekening, waarmee onder meer huur-en zorgtoeslagen aangevraagd kunnen worden. Eén van de verdachten is een voormalig medewerker (56) van de in Groningen.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
machtsgreep 300x177

Negatieve rente: Briljante manier om je spaargeld te confisqueren

e111111 Steinx large

Zoals reeds voorspeld: Italië getroffen door bankencrisis, ECB to the rescue