in ,

Dit stopt niet vanzelf: Uitspraken Akwasi wel strafbaar, maar OM ziet af van vervolging na gesprek

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De uitspraak van rapper Akwasi op de maandag 1 juni tijdens de Black Lives Matter demonstratie op de Dam in Amsterdam heeft gedaan, is naar het standpunt van het Openbaar Ministerie in Amsterdam ‘opruiend’ en daarmee strafbaar.

Na een gesprek met de officier van justitie en zijn advocaat heeft Akwasi toegezegd publiekelijk afstand te nemen van zijn opruiende woorden. Dat heeft hij inmiddels gedaan.

Daarom heeft de officier van justitie besloten de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren, meldt het OM.

Tijdens de Black Lives Matter demonstratie op 1 juni gaf Akwasi tegenover duizenden aanwezigen een speech. Die sloot hij af met de volgende woorden: ,,Op het moment dat in november dat ik een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.”

Het OM beoordeelt deze uitspraak in samenhang met de rest van de door hem uitgesproken tekst en hele optreden als opruiend en strafbaar. Dat Akwasi aangaf dat hij ‘hoogstpersoonlijk’ zal overgaan tot geweld, staat aan dit oordeel niet in de weg.

Anderen kunnen gezien de voorbeeldfunctie die hij vervult op het idee zijn gebracht om tot geweld over te gaan. In totaal waren 44 aangiftes tegen Akwasi binnengekomen.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

9 Comments

Laat een reactie achter
 1. Het wordt hier steeds erger. Als die zwarten aanzetten en oproepen tot moord worden ze niet gestraf en Wilders wordt gestraft voor minder minder

 2. vrouwe justitia is niet alleen haar blinddoek kwijt maar staat schaamteloos, volkomen in haar blote reet, zogenaamd het openbaar ministerie te spelen . Verander de naam maar in het openbaar ministerie ter bevordering van de blm belangen in nederland. Van rechtshaving is allang geen sprake meer. Een openbaar ministerie dat een steeds slechtere naam krijgt vanwege de schandalen die daar spelen en die nu naar buiten komen.

 3. Alle problemen zijn zo opgelost als de PVV aan de macht komt. Die zwarte akwasi trappen we als eerste het land uit
  Als u dat graag wil dan stemt u op de PVV. Wij hebben geen medelijden met die aap.

 4. Zijn er ook voor bedrukte aangiftes verspreid door de politiek/justitie/handhaving voor Akwasi, net zo als gedaan werd met Wilders? NEE!!!
  Akwasi is geen politicus en de beslissing om zijn woorden te tolereren is beslist in een paar weken, terwijl het Wilders proces jaren duurde?????
  Haal aub een bezem door dat corrupte pedofiele Den Haag!!!!!

 5. Op z’n minst, z’n aller, echt: allerminst… is het een zeer merkwaardige gang van zaken bij het OM.
  En dan druk ik me nog netjes, keurig en voorzichtig uit.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

EU gedachtegoed: Onverdoofd slachten mag

Elke week krijgen honderden mensen te horen dat zij positief testen op corona terwijl zij helemaal niet besmet zijn