in ,

Dit stopt niet vanzelf: Uitspraken Akwasi wel strafbaar, maar OM ziet af van vervolging na gesprek

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De uitspraak van rapper Akwasi op de maandag 1 juni tijdens de Black Lives Matter demonstratie op de Dam in heeft gedaan, is naar het standpunt van het in Amsterdam ‘opruiend’ en daarmee strafbaar.

Na een gesprek met de officier van en zijn advocaat heeft Akwasi toegezegd publiekelijk afstand te nemen van zijn opruiende woorden. Dat heeft hij inmiddels gedaan.

Daarom heeft de officier van justitie besloten de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren, meldt het OM.

Tijdens de Black Lives Matter demonstratie op 1 juni gaf Akwasi tegenover duizenden aanwezigen een speech. Die sloot hij af met de volgende woorden: ,,Op het moment dat in november dat ik een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.”

Het OM beoordeelt deze uitspraak in samenhang met de rest van de door hem uitgesproken tekst en hele optreden als opruiend en strafbaar. Dat Akwasi aangaf dat hij ‘hoogstpersoonlijk’ zal overgaan tot geweld, staat aan dit oordeel niet in de weg.

Anderen kunnen gezien de voorbeeldfunctie die hij vervult op het idee zijn gebracht om tot geweld over te gaan. In totaal waren 44 aangiftes tegen Akwasi binnengekomen.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU gedachtegoed: Onverdoofd slachten mag

Elke week krijgen honderden mensen te horen dat zij positief testen op corona terwijl zij helemaal niet besmet zijn