in , , , ,

Dossier Nederlandse Controlestaat: Kenteken-camera’s politie registreren gemiddeld 5 MILJOEN auto’s PER DAG

kenteken registratie camera politie belastingdienst

De honderden kentekencamera’s van de politie die overal in het land staan opgesteld registreerden vorig jaar gemiddeld vijf miljoen auto’s, motoren en andere voertuigen per dag, waarvan ongeveer twee miljoen unieke voertuigen.

Dit houdt in dat elk geregistreerd voertuig gemiddeld 2,5 kentekencamera’s passeerde. Het is echter onduidelijk of het cameratoezicht het opsporingsproces efficiënter maakt.

Dat meldt het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), het kennisinstituut voor het ministerie van Justitie en Veiligheid in een evaluatierapport.

Nederland telt 919 vaste kentekencamera’s verdeeld over 461 locaties. Naast de kentekens van passerende voertuigen worden ook additionele gegevens opgeslagen, zoals locatie, tijdstip en foto van voertuigen.

Sinds 1 januari 2019 worden deze gegevens 28 dagen bewaard.

De onderzoekers wilden weten wat het gebruik van kentekencamera’s bijdraagt aan het opsporingsproces van de politie, maar dat blijkt lastig vast te stellen.

“Wat betreft de efficiëntie in het opsporingsproces kan geconcludeerd worden dat de nieuwe bevoegdheid er soms voor zorgt dat er tijd kan worden bespaard. Tegelijkertijd kost de inzet van de bevoegdheid ook politiecapaciteit. Het nettoresultaat hiervan is moeilijk te bepalen.”

De wet met de regeling van het vastleggen en bewaren van kentekengegevens door de politie is drie jaar van kracht en zal, indien niet verlengd, per ….

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

Weer een “complot” bevestigd: Kentekencamera’s (ANPR) ingezet tegen bijstandsfraude

Het Openbaar Ministerie vroeg ILLEGAAL de ‘ongeblurde’ gezichten van ANPR foto’s op

Dus toch stelselmatige observatie: Kenteken (ANPR) camera’s politie scanden ook gezichten van automobilisten, gebruikt in strafzaken

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5gfompgz03a

Analyse Amerikaans ministerie Defensie wijst op start gevreesde ADE (Antibody Dependant Enhancement) golf in gevaccineerden

global reset 05a

Islamisering uit Agenda 2030 in je gezicht: Tweede Kamer neemt SP-motie aan die christelijke scholen gaat ontmantelen