in

Dubieuze oorlog? Nederland is erbij!

Dubieuze oorlog? Nederland is erbij! Sinds een paar dagen bombarderen Nederlandse F-16’s doelen in . Niet op uitnodiging van de Syrische regering maar omdat het kan. Daarmee is de Syrische expeditie, na de -ramp van 2003 en de illegale NATO acties tegen Kosovo en Servië en natuurlijk de “regime-change”-missie in voor olie, en een paar Afrikaanse-francen (oke, met steun van de omdat Rusland en voor de allerlaatste keer “erin trapten”), de vierde compleet naar internationaal recht illegale militaire actie van het Nederlandse leger.

Volgens het ministerie van defensie “werden ongeveer tien missies uitgevoerd boven Irak en Oost-Syrië, waarbij wapens zijn ingezet tegen gevechtsposities, militaire middelen en strategische doelen van de terreurorganisatie IS”. Wat na, wanneer we kijken naar 1.5 jaar Amerikaanse bommen op de IS, neerkomt op het nog meer platgooien van Syrische infrastructuur. Nation building, zeg maar. Voor een paar mooie opdrachten later. Wat de IS zelf betreft: deze “Special Forces” van de anti-Assad coalitie hebben nog steeds spectaculair weinig te líjden onder de zogenaamde oorlog tegen de organisatie.

Want eigenlijk vliegen die F-16’s alleen maar rond om de Turken en Saudi’s ruggendekking te geven bij hun komende invasie van Syrië. Nu Assad&Co. aan het winnen zijn, moeten de laatste restjes extremisten nog gered worden. The NATO’s got your back. Maar dat kun je het volk thuis niet uitleggen.

Lees verder bij de Bron: #zaplog

Photo by Airwolfhound


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Populair ADHD-medicijn is eigenlijk gewoon crystal meth”

Nieuwe card vervangt DigiD