in , ,

Gewoon omdat het KAN: zorgpremie verhoogd met 114 euro, eigen risico naar 405 euro, zorgtoeslag omlaag. #graaibonanza

Meer betalen voor minder , verzekeraars hebben 10 miljard opgepot en maken winst!!


Jongens, wat hebben we er een hoop de revue zien passeren, he? Bert Vos (200.000 ) en Jan Cooijmans (280.000 euro), Maarten van der Vos (400.000), Therese van den Hurk (300.000), Wouter van Ewijk (500.000), Paul Ansems (287.000), Chris Marsman (1.900.000) en Emile Lohmans (660.000). De complete Zorggraai Top-50 ging in 2013 gewoon 19% meer verdienen dan in 2012. Midden in een tijd van bezuinigingen. Terwijl één op de drie zorginstellingen de vernieling in gaan. Of misschien wel: waardoor één op de drie zorginstellingen de vernieling in gaan. En dit zijn alleen nog maar de oprotpremies en salarissen waar we van weten. Die in de boeken staan. De topbestuurders in de zorg doen het lijken alsof er helemaal geen en flinke bezuinigingsronde zijn. En toch, en toch, mag u volgend jaar een tientje per maand extra betalen voor de zorgpremie basisverzekering.

via GeenStijl.


De premie voor een basisverzekering gaat volgend jaar omhoog met een tientje per maand. Dat melden bronnen rond de begrotingsonderhandelingen tegen het AD. De coalitiepartijen, het en de drie gedoogpartijen , ChristenUnie en SGP gaan tijdens de onderhandelingen uit van een jaarlijkse premie van 1215 euro per volwassene in 2015, een stijging van 114 euro in vergelijking met vorig jaar.

Dit bedrag is een richtlijn voor zorgverzekeraars, die in het najaar uiteindelijk zelf hun tarieven bepalen. De schatting voor de zorgpremie had eigenlijk pas op Prinsjesdag, 16 september, naar buiten moeten komen. Een woordvoerder van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil voor die datum niets bevestigen.

Extra kostenpost

De zorgpremie stijgt om twee redenen. Door de overheveling van taken – en de daarbij behorende rekeningen – worden volgend jaar bijvoorbeeld de kosten van wijkverpleging betaald uit de zorgverzekeringspot. Het gaat om een bedrag van ettelijke miljarden voor langdurige zorg.

Volgens een Haagse bron stijgt de premie daardoor in 2015 minder hard dan eerder werd gevreesd. In januari speculeerden de werkgevers en werknemers nog op een premiestijging van ongeveer 200 euro per jaar. Dat zorgde voor veel onrust op het Binnenhof.

Door de relatief ‘beperkte' stijging – 114 euro op jaarbasis, 9,50 euro per maand – kan het kabinet ook snijden in de zorgtoeslagen zonder de lage inkomens erg hard te raken. D66, ChristenUnie en SGP maken zich al tijden hard voor betaalbare en goede zorg.

Verplicht eigen risico omhoog

Het CPB voorspelde in maart al dat het verplicht eigen risico, dat ook elk jaar met Prinsjesdag wordt bekendgemaakt, volgend jaar voor alle volwassenen omhoog gaat van 360 euro per jaar nu naar 405 euro.

via AD.nl.

 

 

Foto via Mitchypop


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwsuur tegen van Rijn :´In gelul kun je niet wonen´, zowaar een regerings-kritische oprisping

Geen armoede in Nederland, kabinet maakt 6,5 miljoen extra vrij voor Irak