in ,

Dus banken stop ermee: Hackers noemen vingerafdrukscanners ‘beveiligingsplacebo’

Wie volledig vertrouwd op de vingerafdrukscanner in zijn of haar , is volgens hackers niet wijs. Vorig jaar bleek kort na de introductie van de iPhone 5S al dat de vingerafdrukscanner in de iPhone met enige moeite misleidt kon worden. Hackers hebben dit jaar niet stil gezeten en hebben de ‘hack' zelfs geperfectioneerd, zodat in principe iedereen met een digitale nu in staat kan zijn om een vingerafdrukscanner te kraken.

Hackers noemen het dan ook onbegrijpelijk dat niet alleen smartphone fabrikanten, maar ook financiële instellingen volledig lijken te vertrouwen op biometrische beveiligingen zoals middels vingerafdrukken. De kans dat een met een vingerafdruk beveiligde smartphone van een particulier wordt ‘gekraakt' is relatief klein omdat hier geen reden toe is.

Anderzijds laat de geperfectioneerde methode om vingerafdrukscanners te misleiden wel zien dat het kinderspel is om vingerafdrukscanners te ‘kraken' mocht iemand hier de noodzaak in zien.

Lees verder via PrivacyNieuws.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We zijn alweer voor miljoenen belazerd: Einde aan ‘liegende gasmeter’

KPN, het is een feature: SS7 locatiehack telefoons is nooit helemaal op te lossen