in ,

Eindelijk beetje schot erin: Aangifte tegen ‘demente’ minister Opstelten in zaak-Demmink wegens ambtsmisdrijf

Zes voormalig gevangenisdirecteuren hebben aangifte gedaan tegen minister van Veiligheid en Ivo Opstelten. Ze vinden dat de minister zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf, door onderzoek naar aangiften tegen oud-topambtenaar Joris te vertragen in plaats van voortvarend aan te pakken.
Twee Turkse mannen hebben in 2008 en 2010 aangifte gedaan tegen toenmalig Secretaris-Generaal van Justitie Joris Demmink. Ze zeggen midden jaren negentig als minderjarige jongens in door hem te zijn misbruikt. Het doet momenteel strafrechtelijk onderzoek naar deze zaak, nadat deze mannen dat hebben afgedwongen bij het gerechtshof in Arnhem.

Terwijl dit strafrechtelijk onderzoek gaande is, heeft Justitieminister Opstelten zich enkele keren publiekelijk uitgelaten over de zaak-Demmink. Zo zei hij in april van dit jaar tegen de NOS: ‘Het was niks, het is niks en het zal niks worden.'

Via ad

Foto via BAMCorp


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Er is iemand wakker geworden: Paus: Het is misschien Derde Wereldoorlog

Dit zag iedereen al aankomen: Militairen geven Hennis dikke onvoldoende