in , ,

Opstelten, Teeven en Demmink wat een zooitje

6147450582 05e0e51473 justitie

Onder Opstelten en Teeven is Justitie verworden tot een slecht functionerend apparaat. Zij voerden ondoordachte en dramatisch uitpakkende reorganisaties door en bemoeilijkten de toegang tot het recht door het verhogen van griffierechten en het uitkleden van rechtsbijstand. Bovendien negeerde dit duo uitspraken van het Europese Hof. Justitie werd door hen omgevormd tot een repressief ministerie uitsluitend gericht op vergelding.

Intussen gebeurden er rare dingen. De Limburgse sjoemelaar Jos van Rey werd door Justitie getapt, maar net één telefoontje met Fred Teeven bleek gewist. Zo was ook het bankafschrift van de overgemaakte witwastransactie van Teeven met Cees H. onvindbaar. Toch gaf Opstelten opdracht tot het boven water halen van dat bankafschrift. Hij moest wel, want de advocaat van die Cees had het bankafschrift nog wel bewaard. En voor zo’n klus huurt Opstelten een ICT-er in. Op Justitie is blijkbaar geen te vinden. Die ingehuurde slimmerik hoefde slechts bij de lokale kringloopwinkel een oude pc met floppydisk te kopen voor 10 euro en voilà, daar vlogen de justitiële betalingen over het scherm. Vervolgens diende hij de rekening in en betaalde Opstelten voor deze 2 dagen werk 50.000 euro. Als je zo met je geld omspringt, dan moet je wel bezuinigen op rechtsbijstand, blauw op straat enzovoort.

Het is echter onbegrijpelijk wat Teeven heeft bezield om 4,7 miljoen gulden wit te wassen voor Cees H. Hij kreeg het ook nog eens buiten de belasting om en als bonus verleende Fred hem gratie. Geen wonder dat Cees Fred wel een fijne gozer vindt.

Maar dan laat hij zich nog wat ontvallen. Fred wilde Cees wel even vrijlaten om de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Daar stak toenmalig minister Sorgdrager een stokje voor. Waarom? Was het Joris Demmink (topman op Justitie) die haar dat had gevraagd? Sorgdrager stond bij Joris in het krijt nadat hij haar politiek had gered in de zaak Docters van Leeuwen.

Teeven wilde graag grote vissen vangen zei hij, maar hij wilde slechts een grote visser zijn. De ondoorgrondelijke wegen van Teeven moeten tot het laatste tapje en bonnetje worden uitgezocht. En pak dan meteen de zaak Demmink aan, want ook daar laat Justitie het afweten. Die zit na een jaar op dood spoor omdat Turkije niet meewerkt zegt Justitie, maar Turkije beweert het tegendeel zie statement hieronder.

Dit is in tegenspraak met wat het Openbaar Ministerie vorige maand aangaf. Het Landelijk Parket stelde in een persbericht van 12 februari 2015 dat Turkije tot nu toe nog steeds niet positief heeft gereageerd op de Nederlandse rechtshulpverzoeken in deze zaak. Het OM wekt het beeld van een weigerachtig Turkije. Demmink wordt verdacht van het misbruiken van Turkse minderjarige jongens in Turkije.

Turkije werkt wél mee aan onderzoek Demmink

De Turkse ambassade stelt het volgende: ‘Turkije verklaart dat het meewerkt met de Nederlandse Justitie autoriteiten inzake het verzoek om hulp door de Nederlandse autoriteiten om getuigen en slachtoffers te horen over het vermeende misbruik van Turkse minderjarigen door oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink. Het proces is nog gaande en Turkije werkt mee om hen te berechten die mogelijk Turkse minderjarigen seksueel hebben misbruikt op Turkse bodem.

Er is absoluut geen sprake van gebrek aan medewerking door de Turkse autoriteiten. De verklaring van de Turken strookt niet met de opmerkingen door de Nederlandse justitie waaruit een beeld naar voren komt dat Turkije weigerachtig is om mee te werken aan het onderzoek.’

Landelijk Parket verheugd met statement Turkije

Wim de Bruin, woordvoerder van het Landelijk Parket, laat in een reactie op het Turkse statement weten ‘blij te zijn met dit bericht.’ Verder wil het OM er niet op reageren. Het onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik van Turkse minderjarige jongens door oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink werd begin dit jaar afgedwongen door een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem.

De verantwoordelijk rechter-commissaris Yolande Wijnnobel, belast met de regie over het onderzoek, heeft onlangs nog een bezoek aan Turkije gebracht om de ingediende schriftelijke rechtshulpverzoeken toe te lichten. Daar zou zij te horen hebben gekregen dat Turkije geen medewerking wenst te verlenen aan het Nederlandse onderzoek. Het statement van de Turkse ambassade staat hier haaks op.

DossierEenVandaag besteedde eerder uitgebreid aandacht aan deze kwestie. Kijk hier de aflevering ‘De Turkse connectie’ terug

Lees verder via Stop de bankiers.

Photo by SP Foto’s cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
16417629136 12872d2736 TTIP e1426667215168

Terugkijktip: TTIP in gewone mensen taal

3947014581 2facec9ea9 geen geld

Weet u nog, het waren een paar opruiers: Betaling pgb blijft zootje