in , ,

Zoals verwacht: Demmink niet vervolgd om kindermisbruik

Joris Demmink wordt niet verder vervolgd wegens kindermisbruik. Dat heeft het OM zojuist laten weten, meldt het ANP.

Joris Demmink wordt niet vervolgd voor kindermisbruik. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend gemaakt na ruim twee jaar onderzoek te hebben gedaan naar beschuldigingen van verkrachting in Turkije. ‘Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem heeft, behalve eerder gedane aangiften, geen bewijs opgeleverd voor betrokkenheid bij strafbare feiten’, aldus het OM.

demmink-adHet Algemeen Dagblad leek vooralsnog de enige krant die haar plicht doet, om het verhaal van Joris Demmink te belichten.

Vorige maand werd al bekend dat de -commissaris en het OM het onderzoek naar mogelijk kindermisbruik door de voormalig secretaris-generaal hadden gestaakt zonder getuigen in Turkije te horen. Ondanks herhaalde pogingen weigerde dat land toestemming te geven aan Nederland voor het verhoor van onder anderen twee mannen die zeggen te zijn misbruikt door de voormalige topambtenaar van het ministerie van Veiligheid en .

Demmink wordt al jaren achtervolgd door geruchten over kindermisbruik, die hij stellig ontkent en eerder een ‘fantasiewereld’ noemde, het product van ‘onzorgvuldige journalistiek’. Lange tijd zag het OM geen bewijs was voor vervolging. In januari 2014 werd justitie door het gerechtshof in Arnhem gedwongen om de verhalen over verkrachting  toch uitgebreid te onderzoeken. Aanleiding was een klachtenprocedure die advocate Adèle van der Plas namens twee Turkse mannen had aangespannen. Het tweetal, Osman en Mustafa, zegt in de jaren negentig tijdens een dienstreis door Demmink te zijn misbruikt. Ze waren toen tussen de 12 en 14 jaar oud.

Glanzende carrière

Het gerechtshof oordeelde in 2014 dat er wel degelijk een ‘redelijk vermoeden van schuld’ was, en dat een uitgebreid onderzoek gerechtvaardigd was, ook omdat de aantijgingen telkens weer opdoken in de media. De raadsheren sommeerden justitie ‘voortvarend’ aan de slag te gaan zodat er eindelijk duidelijkheid zou komen in een zaak die volgens sommigen met mist is omgeven, en voer is voor vele complottheorieën. Demmink ging  in 2013 met na een glanzende carrière; hij was tien jaar de belangrijkste topambtenaar bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Toch heeft het onderzoek ruim twee jaar geduurd. De onderzoeksrechter heeft in getuigen gehoord, en documenten onderzocht. Ook is zij is drie keer naar Turkije gereisd in de hoop daar onderzoek te doen, en de twee Turkse mannen te spreken. De Turkse autoriteiten weigerden mee te werken: ze stelden dat de beschuldigingen al eerder tevergeefs waren onderzocht. Vorig jaar september poogde minister Ard van der Steur van Justitie het onderzoek vlot te trekken. Aan de Tweede Kamer meldde hij dat hij ‘constructief telefonisch overleg’ had gehad met de Turkse minister van Justitie, en dat hij samen met het OM en de rechter-commissaris ‘alles in het werk zou stellen’. In april liet Turkije echter definitief weten niet mee te werken om ‘juridische redenen’.

Krachten

Advocate Van der Plas zei vorige maand niet verrast te zijn door het mislukken van het onderzoek in Turkije. ‘Ik zeg niet dat de rechter-commissaris en de officier van justitie zich niet hebben ingezet. Ik dat ze het echt hebben geprobeerd, maar dat er krachten in het spel zijn waar ook zij niet tegen bestand zijn.’ De advocate staat niet alleen de mannen bij die zeggen te zijn verkracht, maar ook Hüseyin Baybasin. Deze Koerd zit een levenslange celstraf uit in Nederland wegens drugshandel en moord. Baybasin ontkent, en zegt het slachtoffer te zijn van een deal tussen voormalig topambtenaar Demmink en Turkije. De topambtenaar zou in Turkije niet zijn vervolgd wegens verkrachting, in ruil voor een veroordeling van Baybasin, stelt de Koerd die tevens strijd voor een onafhankelijk Koerdistan.

Justitie heeft niet alleen de beschuldigingen van de Turkse mannen onderzocht. De rijksrecherche heeft ook een oriënterend feitenonderzoek in Nederland gedaan, waarbij naar alle signalen van mogelijk seksueel misbruik is gekeken. Zo was Demmink geen verdachte, maar dook zijn naam wel op in het mysterieuze Rolodex-onderzoek uit de jaren negentig. Dat destijds uiterst geheime onderzoek – onder leiding van de toenmalig Amsterdamse officier van justitie Fred Teeven – draaide om kindermisbruik door hoofdofficieren van justitie. Betrokkenen hebben altijd het gevoel gehad dat het onderzoek ‘kapot is gemaakt’.

Lees verder via Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
4 jaren geleden

Als zijn kop rolt trekt hij heel wat hoge omes mee;dat is de reden!

**
Antwoord aan  jungleelephant
4 jaren geleden

,
Hij loopt vanzelf wel eens alleen

snapp
4 jaren geleden

Bij huist bij z’n vriend in Rotterdam aan de Princes julianastraat

Kwak
4 jaren geleden

De “Pedoseksuele-Poot” Demmink – krijgt z’n leven lang [rechts] bescherming. Na diensttijd blijft Demmink deze Rijks-bescherming houden -hij staat 24 uur onder bewaking.. Het OM [het orgaan die je ook niet serieus meer kan noemen vanwege de grote hoeveelheid fraude met bewijzen en verbindingen met de onderwereld] -heeft een simpele rechtsprocedure in werking gesteld- waarin Demmink verklaard “kindermisbruik !! hier nieta van te weten -en daarmee ging Demmink vrij uit. Iedereen opgelucht anders waren er zeker nog 3 OvJ mee gegaan en ook nog 2 rechters. Gebrek aan bewijs is het bekende lul verhaal van het OM. Terwijl er door het OM niets is onderzocht in de zaak Demmink- En de recherche natuurlijk onwaarheden sprak [mond gesnoerd door ambtenaren op het ministerie van Plasterk PvdA, onder dreiging van ontslag]. Het Rolodex onderzoek bracht de daders kant en klaar bij het OM op tafel. Einde Verhaal. Veel te link. Op Binnenlandse zaken zit een orgaan met mensen ‘zonder identiteit of paspoort” die Demmink 24 uur bewaken. Deze mensen zijn burgers met een strafblad en door de staat zijn ingehuurd om ongehoorzame burgers Democratisch af te schieten cq. Dood te rijden = “RECHTSTATELIJK opgelost”. Nu Reiters – ANP informerem ‘door er niets meer over te schrijven

ans
4 jaren geleden

omdat hij gedreigd heb.dat hij nog wat hogere maatjes heb, die het zelfde deden

Wij
3 jaren geleden

Deze tering – “POOT vangen – en áan een vleeshaak ophangen.
Om het af te leren “schrikbeeld’ -deze hufter openlijk ten toon stellen
“van hulpenlozen blijf je af”
.
Nsr verluidt woond hij in Roitterdam vlakbij de Prinses Jujianalaan

Damianb
Antwoord aan  Wij
3 jaren geleden

Wel aan z’n kloten ophangen

Damian
Antwoord aan  Wij
3 jaren geleden

Wel aan z’n kloten ophangen

Sjaak
Antwoord aan  Wij
3 jaren geleden

Van die grote harpoen- Haken dwars door z’n Ribben Daar kunnen al het gespuis van Justtirue mee ophalen- Dat Ratten bedrijf zit er vol mee

HSA
3 jaren geleden

Gewoon Middeleeuws. Een pianosnaar om de nek van deze super ambtenaar ‘Mr. Joris Demmink’. En 2 vleeshaken door elke testikel. met een honkbal knuppel,in z’n achterste – en vervolgens in het openbaar dood laten bloeden. Elke rechterlijke ambtenaar wacht dit lot ‘als men zich aan machtelozen vergrijpt

jungleelephant
Antwoord aan  HSA
3 jaren geleden

Dat hele hoge “elitaire”zooitje zit er tot de ellebogen mee in;dat is de oorzaak dat hij er mee weg komt!

Rutte: Dikke middelvinger naar het volk, ik ga Associatie Overeenkomst met Oekraïne ondertekenen

Pats: Europese Commissie zet Nederland buitenspel in ratificatie CETA-verdrag