in , , , ,

Elon Musk de man van Tesla, SpaceX, PayPal: ”Directe communicatie via gedachten binnen 10 jaar”

heeft meer verteld over zijn nieuwe startup , dat in menselijke hersenen wil implanteren.

-ceo Elon Musk is het nieuwe bedrijf Neuralink gestart, dat werkt aan implanteerbare technologie in menselijke hersenen. Eind maart werd bekend dat Musk oprichter van Neuralink was, maar hij wilde er toen nog niets over zeggen. Het eerste product van het bedrijf moet hulp bieden aan mensen met zwaar hersenletsel, zegt Musk nu tegen de site Wait But Why. Over ongeveer vier jaar moet die technologie klaar voor gebruik zijn.

Hulp bij geheugenproblemen

Neuralink wil de gevolgen van hersenletsel als gevolg van een beroerte of kanker tegengaan. Ook zou de technologie volgens Musk ouderen met geheugenproblemen kunnen helpen, zegt Musk.

In een later stadium wil Neuralink ook implanteerbare, draadloze hardware introduceren, waarmee gezonde mensen via gedachten kunnen communiceren met computers en met elkaar. De technologie is pas over 8 tot 10 jaar geschikt om op de markt te komen, verwacht Musk. Dat hangt mede af van goedkeuring door overheden en hoe goed de technologie presteert bij hersenpatiënten.

Cyborgs

Als we als mensheid het tempo van willen bijbenen, moeten we volgens Musk cyborgs worden. Alleen door technologie te koppelen aan onze hersenen kunnen we de steeds slimmer wordende machines bijhouden, stelt de oprichter van Tesla en SpaceX.

Facebook werkt er ook aan

Ook Facebook werkt aan technologie om gedachten van mensen te lezen voor digitale communicatie. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zei deze week dat het mogelijk wordt om veel sneller te typen via gedachten.

Lees verder via de Bron: Sott.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Roundup in EU toegestaan omdat Monsanto wetenschappelijke onderzoeken beïnvloedde

Ongelooflijk: Saudi-Arabië gekozen in VN Vrouwenrechten Commissie