in

En zo graaien de graaiers verder: Nieuwe baas ProRail krijgt hoger salaris

Pier Eringa is benoemd tot president-directeur van spoorbeheerder ProRail. Hij volgt Marion Gout op, die vorig jaar juli voortijdig vertrok. Ze had haar vertrek begin april plotseling aangekondigd, omdat ze moeite had met de strakkere aansturing van ProRail door het Rijk.

De 53-jarige Eringa begint op 1 april aan zijn nieuwe baan. Volgens staatssecretaris Wilma Mansveld () is zijn brede ervaring in de publieke sector van grote waarde voor ProRail. Zo was Eringa regio- en programmadirecteur bij de NS, korpschef van de in Flevoland en algemeen directeur en gemeentesecretaris van de gemeente Nijmegen. Nu is hij voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer in Dordrecht. Ook is Eringa onder meer vicevoorzitter van het bondsbestuur van voetbalbond KNVB.

Hogere beloning

Eringa krijgt in totaal 224.960 per jaar. Dat is inclusief een onkostenvergoeding, een auto van de zaak en een werkgeversdeel .

Lees verder via AD.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland kiest voor staats terreur…..

Grote asteroïde van 500 meter passeert de aarde op 26 Januari