in

Grote asteroïde van 500 meter passeert de aarde op 26 Januari

Een relatief grote komt onze kant op, maar volgens hoeven we ons geen zorgen te maken. De 2004 BL86 scheert op maandag 26 januari voorbij zonder de aarde te raken. Omdat de 2004 BL86 een diameter heeft van ongeveer 500 meter en op ongeveer 1.2 miljoen kilometer (ongeveer 3 keer de afstand van de aarde tot de maan) de aarde passeert, is hij goed te zien als het weer meewerkt.

Niet eerder kwam een asteroïde zo dicht bij de aarde, behalve vorig jaar, maar die had maar een doorsnee van 45 meter. De volgende keer dat 2004 BL86 langskomt zijn we 200 jaar verder, het is dus zaak de telescoop erbij te pakken om deze unieke gebeurtenis te volgen. Een goede verrekijker zou zelfs voldoen. ‘s Nachts zou de asteroïde te vinden moeten zijn als hij langzaam langs het sterrenbeeld kreeft komt. Dat lijkt natuurlijk langzaam maar in werkelijkheid verplaatst hij zich met 56.000 kilometer per uur.

Lees verder via Wel.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En zo graaien de graaiers verder: Nieuwe baas ProRail krijgt hoger salaris

Gaat geweldig toch: Meer mensen met betalingsachterstand