in ,

En zo worden de versoepelingen toch weer uitgesteld …

red and white car on road during daytime

Bij het afwegen van de impact van mogelijke versoepelingen dreigen belangrijke componenten niet mee in beschouwing genomen te worden.

Plus dat het minder komen testen gedurende de Paasdagen een fors verhogend effect zal hebben op de reproductiefacor, die over een week bekend wordt gemaakt.

Met alle gevolgen van dien voor de discussies rondom versoepelingen.

Selffulfilling prophecy

Helaas heb ik gelijk gekregen met de door mij half oktober uitgesproken verwachting dat de maatregelen, die toen werden ingevoerd, tot aan april zouden worden doorgezet. Een vergelijkbare verwachting met die ik half december had over de maatregelen die toen genomen werden en de ingevoerde avondklok in januari.

Die verwachting was gebaseerd op het feit dat we in Nederland volledig beheerst worden door het RIVM-model t.a.v. de verspreiding van het virus en de veronderstelde effecten van maatregelen.

Als de cijfers verbeterden, kwam het door de maatregelen. Als de cijfers verslechterden, kwam het doordat mensen zich niet goed aan de maatregelen hielden. Plus dat het zonder de maatregelen nog veel erger had geworden.

Het was voortdurend een selffulfilling prophecy.

Nooit werd geconcludeerd dat de maatregelen op zichzelf niet effectief waren, nog los van de grote nevenschade die daarbij werd veroorzaakt. Bij de besluitvorming werd die nevenschade niet of amper meegenomen.

Uit diverse opmerkingen van de afgelopen weken was al op te maken hoe terughoudend men is t.a.v. het afbouwen van maatregelen. Want vanuit het model kon aangetoond worden, hoe erg de gevolgen zouden kunnen zijn. (De vierde golf die Van Dissel onlangs beschreef voor juni dit jaar met bijna 2500 Covid-19 patiënten op de IC’s als de maatregelen zouden worden losgelaten in mei).

De cijfers van dit moment

De exponentiële groei aan besmettingen en ziekenhuisopnames, die de Britse variant in maart zou opleveren, is niet  …..

Lees verder bij de bron: Maurice de Hond

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
boy wearing gray vest and pink dress shirt holding book

“Basisschool heeft een keuze en is niet verplicht de corona-maatregelen te volgen”

Syringe Vaccination Injection  - KlausHausmann / Pixabay

Zo begint het: Mensen op de vlucht voor vulkaanuitbarsting, kunnen niet aan boord van reddingsschepen voordat ze zijn gevaccineerd