in ,

“Basisschool heeft een keuze en is niet verplicht de corona-maatregelen te volgen”

boy wearing gray vest and pink dress shirt holding book

De coronamaatregelen op scholen worden steeds zwaarder. Mondkapjes doen hun intrede op de basisscholen. Bij één positieve PCR-test moet een hele klas 5 dagen in quarantaine.

Wie zich vervolgens niet wil laten testen, mag nog 5 dagen thuis zitten.

“Het komt nu echt de basisscholen in,” zegt juriste Isa Kriens in de derde aflevering van het Juridisch Coronajournaal. Hierin belichten Kriens en oud-advocaat Frank Stadermann juridische aspecten van de coronamaatregelen.

Een van de opmerkelijke conclusies in dit gesprek is dat volgens Kriens er geen wettelijke verplichting bestaat voor basisscholen om de coronaregels op te volgen.

“Het is een richtlijn, gecommuniceerd via een ‘service-document’, waarin staat dat het om wettelijke verplichtingen gaat, maar er is geen verwijzing naar enige wet. Althans, ik heb hard gezocht maar ik kan nergens een wettelijke grondslag vinden.”

Dat zou betekenen dat scholen naar eigen inzicht met de maatregelen om kunnen gaan. Kriens, bekend als de Kleine Activist, maar ook mede-oprichter van het initiatief Moederhart (https://www.moederhart.nl/​), dat zich inzet voor een kindvriendelijke samenleving zonder test- en vaccinatiedwang, raadt ouders aan om “zelf te blijven nadenken en zich niet onder druk te laten zetten door de school.”

Ze kunnen zich ook beroepen op het medisch geheim als het gaat om testuitslagen.

Ouders kunnen ook een andere school kiezen als de eigen school de kinderen niet goed behandelt – of een eigen school oprichten, wat niet zo heel moeilijk is in Nederland, zegt zij.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deforestation 768x411 1

Duitse groenen en conservatieven dringen aan op honderden windmolens in het Zwarte Woud!

red and white car on road during daytime

En zo worden de versoepelingen toch weer uitgesteld …