in ,

Enschede: ‘eerst pensioen opeten’, dat dit zomaar lokaal even besloten kan worden

Je betaald dus jaren lang voor de bijstandsuitkering en dan als je het nodig hebt moet je eerst jezelf arm maken, ook toekomstig gezien.


Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken gaat praten met de gemeente Enschede over haar plan om mensen die een aanvragen eerst hun te laten ‘opeten'. In de zei Klijnsma vandaag dat ze er ‘niet erg enthousiast' over is, maar ze gaf nog geen definitief oordeel.

De gemeente Enschede overweegt inwoners die een beroep op de bijstand doen eerst hun pensioenpot te laten aanspreken

Aanvullende pensioenen kunnen tegenwoordig vrijwel altijd ‘naar voren worden gehaald'. Dat betekent dat rechthebbenden ze deels kunnen laten uitbetalen voor ze de pensioenleeftijd bereiken. De gemeente Enschede overweegt inwoners die een beroep op de bijstand doen eerst hun pensioenpot te laten aanspreken. De gemeente zou dan geld kunnen besparen doordat ze minder bijstand hoeft uit te keren.

Klijnsma gaat niet alleen deze week met de Enschedese wethouder praten, maar ook uitzoeken of het plan juridisch door de beugel kan.

via VK.

Foto via amsfrank


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wetenschappers : We worden steeds dommer

Daar gaan we al: Overloper ‘Brusselse’ Timmermans tegen strenge bonusregels bankiers