in ,

Wetenschappers : We worden steeds dommer

Voor minstens een eeuw leken we allemaal steeds slimmer te worden, maar dat zou nu wel eens afgelopen kunnen zijn. Sterker nog, volgens wetenschappers kantelt de trend volledig; we worden dommer.

Het feit wordt in Denemarken bewezen met cijfers. Iedere man van 18 jaar krijgt daar een IQ-test om te beoordelen of hij geschikt is voor de militaire dienstplicht. Wat blijkt nu? De score van deze test daalt aanzienljik; ten opzichte van 1998 werd er een verschil van minimaal 1,5 procent vastgesteld.

‘Hoogtepunt bereikt’

Het patroon blijkt overigens niet alleen zichtbaar in Denemarken, ook de bevolking in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en wordt langzaam maar zeker steeds een stukje dommer. Volgens wetenschappers zouden ontwikkelingen verbeteringen in de meest ontwikkelde landen hun hoogtepunt hebben bereikt. Tel daar zaken als ongezond voedsel en dalende lonen bij op, en de neerwaartse trend wordt nog een beetje extra versterkt.

via Telegraaf.nl.

Foto via eelke dekker


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gejubel over post van Timmermans in Brussel is vreemd en moet zijn paspoort inleveren

Enschede: ‘eerst pensioen opeten’, dat dit zomaar lokaal even besloten kan worden